Místo Pikachu Gagarin. Moskva nabídne ruskou verzi pokémonů

„Ulovte si Puškina,“ láká radnice ruské metropole ke stažení aktualizované mobilní aplikace. S tou mají lidé pátrat po slavných osobnostech ruských dějin. Moskevská radnice se při jejím vývoji inspirovala hrou Pokémon Go, která v posledních týdnech dobyla miliony mobilních telefonů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruská obdoba pokémonů, aplikace Poznej Moskvu

Ruská obdoba pokémonů, aplikace Poznej Moskvu | Foto: Moskevská radnice

Magistrát nechal vyvinout aplikaci Poznej Moskvu tak, aby byla současnému hitu co nejpodobnější.

Aplikace Pokémon Go, kterou se Rusové inspirovali, funguje na principu rozšířené reality. Její uživatelé tedy pomocí chytrého telefonu chytají animované příšerky, ovšem za cenu toho, že pořádně protáhnou nohy.

Hráči její ruské obdoby si budou moci pořídit fotku ve 3D třeba s Puškinem, Gagarinem či carem Ivanem Hrozným. Aplikace bude propojena se sociálními sítěmi a nic tak nebude bránit tomu, aby Moskvané své fotky třeba s Lomonosovem sdíleli s přáteli.

Při „lovu“ budou muset využívat souřadnice a historické názvy ulic. Jakmile se přiblíží na méně než 50 metrů ke schovanému carovi, básníkovi či vědci, budou se moci vyfotit a také zjistit více o jeho životě.

Úřad doufá, že projekt zvýší zájem veřejnosti o moskevské kulturní dědictví a lidé budou mít pro procházky Moskvou o důvod víc. Aplikace bude ke stažení na konci srpna.

Filip Harzer Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme