Zapomeňte na otevřené dveře. Hranice musíme hlídat, říká bavorský ministr vnitra

Bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann žádá zpřísnění kontrol přicházejících uprchlíků a důslednější deportace těch migrantů, kteří se dopustí v Německu trestného činu. Řekl to v úterý v reakci na čtyři útoky z minulého týdne, z nichž tři měli na svědomí žadatelé o azyl. Ministr zároveň vyzval k posílení policejní přítomnosti v ulicích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann chce posílit policejní přítomnost na veřejnosti

Bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann chce posílit policejní přítomnost na veřejnosti | Zdroj: Reuters

„Politika otevřených dveří nesmí pokračovat," citovala Herrmanna agentura DPA.

Podle něj musejí úřady už při první kontrole příchozích běžence jednoznačně identifikovat. Pokud to nebude možné, například kvůli ztraceným cestovním dokladům, tak nesmějí být do země vpuštěni. „Musíme zabránit nelegální a nekontrolované imigraci," řekl zemský ministr.

Zároveň vyzval k důslednějšímu vypovídání uprchlíků, kteří se v Německu dopustí trestného činu. „Není možné, abychom nadále zastavovali deportace kvůli zdravotnímu stavu (migrantů)," uvedl.

Reportáž z místa: Na chodníku je ještě krev a obrys těla atentátníka, Ansbach ale žije dál

Číst článek

Herrmann chce také posílit policejní přítomnost na veřejnosti. Dodal, že pro bezpečnost je třeba silná a viditelná policie. Počet policistů, které by chtěl nasadit, neupřesnil. Slíbil ale, že jim bavorská vláda poskytne lepší vybavení.

Bavorský premiér Horst Seehofer prohlásil, že vláda musí udělat pro ochranu obyvatelstva vše, co je v jejích silách. Útoky z minulého týdne podle něj zasáhly Bavorsko do srdce, Německo se poprvé setkalo s islámským terorismem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme