Clintonová získala nominaci, je první ženou ve finále boje o Bílý dům

Americká demokratická strana oficiálně nominovala Hillary Clintonovou jako prezidentskou kandidátku. V historii Spojených států je to poprvé, co některá z velkých politických stran vyslala do boje o Bílý dům ženu. Strana ji podpořila i přesto, že sjezd provázejí protesty příznivců konkurenta Bernieho Sanderse.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hillary Clintonová děkuje za nominaci v přímém přenosu z New Yorku

Hillary Clintonová děkuje za nominaci v přímém přenosu z New Yorku | Zdroj: Reuters

Aplausem, nadšeným potleskem a tancem přivítal sál sjezdového centra ve Filadelfii oficiální potvrzení kandidatury Hillary Clintonové. Bývalá ministryně zahraničí překonala potřebnou hranici 2382 delegátů po sečtení hlasů Jižní Dakoty.

O její nominaci požádal senátor Bernie Sanders ve snaze ukázat, že je strana jednotná.

Zatímco mnozí demokraté oslavují historický okamžik, část Sandersových příznivců odmítá uznat porážku. Někteří delegáti na protest proti výsledku opustili sál a odmítli se účastnit dalšího programu.

Svou ženu podpořil na demokratickém sjezdu i bývalý prezident Bill Clinton | Foto: Reuters

Nominace Clintonové příkopy ve straně amerických demokratů zatím nescelila

Číst článek

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme