Ruští sportovci míří do Ria. Někteří z nich možná budou na hrách jen diváky

Silně oslabená ruská olympijská výprava odletěla dnes časně ráno do brazilského Ria de Janeira. Doteď ale není znám úplný seznam ruských sportovců, kterým mezinárodní federace start na olympiádě povolily.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prořídlá ruská olympijská výprava odletěla do brazilského Ria de Janeira

Prořídlá ruská olympijská výprava odletěla do brazilského Ria de Janeira

Jak Českému rozhlasu řekl předseda ruského olympijského výboru Alexandr Žukov, podle nejnovějších informací mezinárodní federace povolily start více než 270 ruským sportovcům, ale tento počet ještě není konečný. Žukov dodal, že po všech testech a prověrkách bude ruská výprava pokud jde o doping zcela jistě tou nejčistější na světě.

Atletka Jelena Isinbajevová prohlásila, že mnoha ruským sportovcům po čtyřech letech tvrdé přípravy nespravedlivě sebrali sen a životní cíl.

Také házenkářka Anna Seňová odlétá do Ria s pozitivními emocemi, ale i s pocity smutku kvůli ruským atletům, kteří se olympiády v Riu zúčastnit nemohou a nemají už žádnou šanci rozhodnutí Mezinárodní atletické asociace zvrátit.

Rio de Janeiro už naplno žije přípravami na LOH (ilustrační foto) | Foto: Reuters

Olympijská jídelna slouží i k seznamování. Těším se, až budu hádat, kdo dělá jaký sport, říká Baumrtová

Číst článek

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme