Není lepší kandidát, podpořil Hillary Clintonovou v souboji o Bílý dům Barack Obama

Americký prezident Barack Obama podpořil ve Filadelfii Hillary Clintonovou coby příští hlavu státu. Americké voliče vyzval k podpoře političky v boji o Bílý dům a zároveň varoval před nebezpečím, které podle něj pro zemi může znamenat její republikánský oponent Donald Trump.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký prezident Barack Obama v objetí s kandidátkou demokratů Hillary Clintonovou na konventu ve Filadelfii

Americký prezident Barack Obama v objetí s kandidátkou demokratů Hillary Clintonovou na konventu ve Filadelfii | Zdroj: Reuters

Barack Obama vyzdvihnul prezidentské kvality Hillary Clintonové, která je podle něj se svou vytrvalostí, odhodláním a zkušenostmi, nejpovolanější osobou pro úřad hlavy státu.

V živě přenášeném projevu se snažil Američanům předat optimistické poselství a požádal je, aby – stejně jako podpořili před osmi lety jeho samotného – pomohli do Bílého domu Hillary Clintonové.

Obama se zároveň vymezil proti republikánskému kandidátovi. Uvedl, že síla a význam Spojených státlů nezávisí na Donaldu Trumpovi.

V závěru projevu se na pódiu za bouřlivého aplausu publika objevila Hillary Clintonová, která dnes večer v aréně oficiálně přijme nominaci Demokratické strany a nastíní svou vizi pro prezidentský úřad.

Kandidátem na viceprezidenta USA za demokraty bude Tim Kaine, potvrdili delegáti

Číst článek

Nikdo není pro Bílý dům vhodnější než Clintonová, řekl Obama na konventu demokratů ve Filadelfii | Foto: Reuters

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme