Do Ria dorazila druhá část české výpravy, organizátoři dokončují opravy

V místě konání olympijských her už je i druhá část českých olympioniků. Týden před zahájením největšího sportovního svátku světa přistál jejich letecký speciál v Riu de Janeiru. Po přistání výprava odjela do olympijské vesnice, kde už je čeká první menší část výpravy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Druhá část české výpravy

Druhá část české výpravy | Foto: Český olympijský výbor

Těsně před pátou hodinou českého času vyšlo z příletové brány na terminálu 1 mezinárodního letiště v Riu de Janeiru 31 českých sportovců. Mezi nimi cyklisté, judisté, střelci, šermíři a veslaři. Nechyběli ani trenéři, další členové realizačních týmů a 11členná výprava Českého rozhlasu.

Přehrát

00:00 / 00:00

O příletu české výpravy infomroval posluchače Radiožurnálu jihoamerický zpravodaj David Koubek

Celkem dnes přiletí do dějiště olympijských her téměř čtyři desítky výprav z celého světa. Večer místního času by mělo přistát také letadlo s koňmi pro jezdecké soutěže.

Největší část české výpravy do Ria odletí 4. srpna, aby stihla slavnostní zahájení. Další menší osmého a třináctého.

Australané, ale také třeba Španělé si stěžovali na špatný stav pokojů ve zcela novém sídlišti, kde je olympijská vesnice. Organizátoři se ale dušují, že 600členná četa opravářů už dala všechno do pořádku.

Starosta Ria mezitím organizátory kritizoval, že v olympijské vesnici dopustili i krádeže vybavení. Bezpečnostní agentura, která slíbila sehnat 5000 lidí, kteří měli kontrolovat rámy u vstupů, nezajistila plný počet personálu.

Situaci řeší brazilský ministr spravedlnosti i prezident. Bezpečnost by ale měla být zajištěna.

David Koubek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme