Cesta na jih se protáhne. Kolony jsou v Rakousku, Slovinsku i Chorvatsku

Na středoevropských dálnicích začal jeden z nejvypjatějších víkendů roku. Nejenže na prázdniny vyrazili lidé z nejlidnatější německé spolkové země Bavorsko, ale ve směru z Korutan je uzavřen dálniční tunel Karavanky na rakousko-slovinské hranici kvůli návštěvě ruského prezidenta Vladimira Putina ve Slovinsku, což komplikuje i českým dovolenkářům cestu na jih.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dálnice D1, kolona

Dálnice D1, kolona | Foto: Michaela Vydrová

Na rakouské dálnici A11 před tunelem Karavanky se od rána tvořily dlouhé kolony, protože jím mnozí dovolenkáři zjevně chtěli projet ještě předtím, než se v devět hodin na rakouské straně uzavřel. Uzavírky si vyžádá dnešní návštěva ruského prezidenta Vladimira Putina ve Slovinsku, kde je mimo jiné uzavřena dálnice mezi Lublaní a rakouskou státní hranicí.

Tunel je stále zavřený, stejně jako všechno odpočívadla. Pro cestu do Chorvatska je tak lepší využít cestu přes Maribor nebo Maďarsko.

Cesta dále na jih se pak pomalu uvolňuje. Od rána řidiči čekali v několikakilometrových kolonách. Trasy přes Rakousko do Slovinska a Chorvatska nebo Itálie ale stále komplikují uzavírky nebo nehody.

Dopravu směrem na Budapešť brzdila kolona na maďarské dálnici M1 za exitem 160, ta už se ale rozjela. Na trase do Chorvatska se tak dá plynule projet až před tunel Sveti Rok na dálnici A1.

Dlouho se řidiči směrem do Chorvatska nezdrží ani na dálnici A4 mezi slovinským městem Ptuj a přechodem Macej. Mnohem delší fronta popojíždí opačným směrem.

Výrazná zdržení hlásí řidiči z Itálie. Kolona komplikuje provoz na dálnici M22 za Bolzanem a silný provoz panuje i okolo Trenta. Nelepší se ani situace na silnicích a dálnicích mezi Terstem a Benátkami.

Jak upozorňuje německý autoklub ADAC, musejí řidiči také počítat s čekáním na přechodech z Rakouska do Německa, neboť obyvatelé Bavorska a Bádenska-Württemberska vyrážejí tento víkend na prázdniny.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme