Vedoucí české výpravy Doktor si ubytování v Riu pochvaluje. Olympijská vesnice je nejhezčí, v jaké byl

Před blížícím se začátkem olympijských her každým dnem roste počet obyvatel olympijské vesnice v Riu. Stále častěji je v Riu slyšet i čeština. Podle Martina Doktora, šéfa české výpravy, s ubytováním až na maličkosti není žádný problém. Mimo olympijskou vesnici bydlí i Martina Sáblíková, která čeká na vyjádření Mezinárodní sportovní arbitráže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijská vesnice stála v přepočtu 37 miliard korun, není ale zcela připravena

Olympijská vesnice stála v přepočtu 37 miliard korun, není ale zcela připravena | Zdroj: Reuters

„Vesnice je pěkná. Finální podobu má takovou, aby vyhovovala sportovcům. Co se týče jídla, to problém není vůbec, mají to přes ulici,“ pochvaluje si vedoucí české výpravy Martin Doktor.

Na druhou stranu přiznává, že nějaké menší potíže se ve vesnici přece jen vyskytly.

Přehrát

00:00 / 00:00

Asi nejtěžší bylo se zorientovat v pokojích, které můžeme a nemůžeme používat, prozradil šéf české olympijské výpravy v Riu Martin Doktor

„Je to nový barák, takže jsme řešili klasické instalatérské problémy a tak dále. Asi nejtěžší bylo se zorientovat v pokojích, které můžeme a nemůžeme používat. Celkově je to slušně připravené a myslím, že vesnice jako taková je nejhezčí, co jsem měl možnost vidět,“ hodnotí Doktor.

O největším problému, který musel v uplynulých dnech řešit, se Doktor nezmínil. Jeden z nejznámějších českých sportovců, který by se tak rád po úspěších na zimních hrách prosadil i mezi vyznavači letních odvětví, pohodlí olympijské vesnice využívat nemůže.

Martina Sáblíková totiž není členkou oficiální výpravy. Na dotazy ohledně jejího pobytu v Brazílii dostáváme velmi protichůdné odpovědi a ani vedoucí české olympijské mise nechce být příliš konkrétní.

„Pro tým Sáblíkové jsme zařídili ubytování a možnosti tréninku úplně mimo Rio, aby mohla v klidu trénovat. Samozřejmě jsme ve spojení,“ prozrazuje Doktor. Bez akreditace si nejlepší česká cyklistka na trati olympijské časovky zatrénovat nemůže.

O cestách v Brazílii lze sice říci cokoli, ale rozhodně je nelze považovat za bezpečné. „Právě proto jsme zvolili tu možnost mimo Rio,“ odmítá šéf české výpravy upřesnit, kde se Sáblíková připravuje a kde čeká na výrok Mezinárodní sportovní arbitráže.

Miroslav Augustin, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme