Na Slapech se potápěl přívoz s desítkami lidí. Záchranáři pasažéry evakuovali

Poblíž Živohošti na vodní nádrži Slapy se dnes odpoledne potápěl lodní přívoz. Na palubě bylo 50 až 60 lidí, nikdo nebyl zraněn. ČTK to řekli mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková a středočeské policie Jakub Vinčálek. Příčinu nehody policie vyšetřuje ve spolupráci se Státní plavební správou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přívoz na Slapech

Přívoz na Slapech | Foto: www.slapy.cz

Loď začala nabírat vodu při cestě od staré části Živohošti k nové, lidi z plavidla pomohli evakuovat dobrovolníci z okolí a záchranáři, uvedl Vinčálek. Přívoz se úplně nepotopil, pasažéři se dostali na břeh.

Hasiči dostali hlášení o nehodě krátce před půl třetí. "Našim hasičům se potom podařilo z přívozu vodu vyčerpat a v současné době je přívoz vytažený ke břehu," řekla Kereková.

Nehodu podle ní mohlo způsobit přetížení plavidla. Na místo nehody mířil vrtulník záchranné služby, byl ale odvolán, uvedla mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

Podle provozovatele přívozu čeká plavidlo odčerpání zbylé vody a oprava, provoz lodní dopravy se tak obnoví nejdříve příští týden. Na odhad škody je příliš brzy, řekla ČTK pracovnice provozovatele.

Přívoz u Živohošti přepravuje lidi, kočárky a bicykly. Podle webu Slapské přehrady je v provozu od června do srpna.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme