České beachvolejbalistky jsou v Riu. Sluková je plná očekávání, zranění Hermannové není vážné

Krátce před čtvrtou hodinou ranní českého času dorazily do Ria české beachvolejbalistky. Markéta Sluková s Barborou Hermannovou přiletěly do dějiště olympijských her viditelně unavené a není se co divit, nacestovaly toho o poznání více než ostatní členové české výpravy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České beachvolejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Sluková s trenérem po příletu do Ria

České beachvolejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Sluková s trenérem po příletu do Ria | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

„Cesta byla dlouhá. Tuhle cestu na jih a na západ už známe. Tím, že jsme se musely přesouvat z Klagenfurtu, tak to bylo všechno hodně narychlo. Bylo to náročné, takže se těšíme, až padneme do postele. Už toho máme plné kecky,“ přiznala Markéta Sluková.

Společně s Barborou Hermanovou ještě minulý týden bojovaly o body na Grand Slamu v Klagenfurtu, kde sahaly po výborném výsledku, ale boj o semifinále musely vzdát kvůli zranění Barbory Hermannové. Bolavé koleno tak při cestování dostalo pořádně zabrat.

Přehrát

00:00 / 00:00

S českými beachvolejbalistkami po jejich příletu do Ria mluvil reportér ČRo Petr Kadeřábek

„Cestování není nikdy úplně easy, když je nějaké zranění. To moje ale naštěstí nebylo tak vážné, takže jsem to přežila. To koleno trošku cítím, ale bude to dobré,“ usmívá se Barbora Hermannová, která se těší na své první olympijské hry a dopředu vyzvídala u své zkušenější kolegyně, která si už zahrála před čtyřmi roky v Londýně.

„Barča se samozřejmě ptala na pár otázek, takže to, co jsem si pamatovala, jsem jí vyprávěla. Stejně tak jsme se ale pousmály, protože zatímco já mám díky Londýnu nějaká očekávání, Barča sem jede nepoznamenaná žádným očekáváním,“ vysvětluje Markéta Sluková.

První dojmy z Ria začnou sbírat české beachvolejbalistky při úterním tréninku. Do turnaje vstoupí už 6. srpna duelem s domácími Brazilkami.

Petr Kadeřábek, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme