Olympijská atmosféra tady moc nedýchá, moc se mi tu nelíbí, říká Synek o Riu

Pod obrovskou sochou Ježíše na kanále v brazilském Riu už trénují veslaři. Mezi nimi i Ondřej Synek, který bude chtít bojovat o třetí olympijskou medaili v řadě. Jenomže právě atmosféra vyvrcholení čtyřletého cyklu mu v Riu chybí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veslař Ondřej Synek v Riu. V pozadí za ním jeho soupeř Novozélanďan Mahé Drysdale

Veslař Ondřej Synek v Riu. V pozadí za ním jeho soupeř Novozélanďan Mahé Drysdale | Foto: František Kuna | Zdroj: Český rozhlas

„Vůbec se tady necítím jako na olympiádě, protože olympijská atmosféra tady moc nedýchá. Není to tady vůbec vidět, je to takové odfláknuté,“ myslí si Ondřej Synek.

„Na minulých olympiádách, když jsme přistáli na letišti, tak všude byly kruhy a nápisy, zatímco tady si připadám jako na normálních závodech,“ říká veslař, který je v Riu krátce, a možná by přece jen nějakou tu olympijskou symboliku ve městě potkal.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Ondřejem Synkem v brazilském Riu mluvil repotrér ČRo František Kuna

To by ale do jeho centra musel vyrazit. A vlastně mu ani nevadí, že na to kvůli tréninkům nemá čas.

„Abych se přiznal, tak jít někam do města mě ani neláká. Moc se mi to tady nelíbí. Docela se tu i bojím, protože na mě nepůsobí dobře bezpečnost. Nikdo tady nic nekontroluje. Když to srovnám s Londýnem nebo Pekingem, tak tam byli vojáci a ploty,“ porovnává český reprezentant.

Strach z kapesních krádeží však český veslař, který v Riu obhajuje stříbro z Londýna, nemá.

„Mám na sobě jenom kombinézu a ponožky, takže ne. Kousnul mě ale komár, takže jsem zvědav, jestli to přežiju. Repelent mám, ale nepomohl. Komár mě kousnul, ale jestli měl vir zika, tak to nevím. Snad ne,“ doufá smějící se veslař Ondřej Synek, kterého čeká první rozjížďka hned den po slavnostním zahájení olympijských her.

František Kuna, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme