V Sýrii sestřelili ruský vojenský vrtulník s pěti lidmi na palubě. Všichni zahynuli

V syrské provincii Idlib byl v pondělí sestřelen transportní vrtulník ruské armády. Podle sdělení Kremlu na palubě zahynulo všech pět lidí. Syrská organizace pro lidská práva (SOHR) uvedla, že tělo pilota bylo z trosek vyproštěno.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský sestřelený vrtulník

Ruský sestřelený vrtulník | Zdroj: Reuters

Podle ruské agentury Interfax byli na palubě tři členové posádky a dva vojáci. Ministerstvo obrany oznámilo, že vrtulník Mi-8 byl sestřelen, když se účastnil humanitární operace v Aleppu a vracel se na základnu ruské armády v Sýrii.

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov vzápětí potvrdil, že všech pět osob z vrtulníku zahynulo. "Zemřeli jako hrdinové, protože se snažili držet vrtulník v takové trase, aby minimalizovali počet obětí na zemi," řekl Peskov.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rusko oznámilo ztrátu vojenského vrtulníku v Sýrii. Stroj sestřelili neznámí útočníci v provincii Idlib.

Rusko po pondělním incidentu ztratilo v bojích v Sýrii 18 lidí. Pro ruskou armádu tak jde o vůbec nejtragičtější ztrátu v jednom dni.

Syrská organizace pro lidská práva sleduje situaci v Sýrii z Británie. Tvrdí, že v Sýrii má síť informátorů. Rusko do bojů v Sýrii vstoupilo na straně tamní vlády loni na podzim.

'Zabijeme vás ve vašich domovech.' Islámský stát vyhlásil svatou válku Rusku

Číst článek

Letos část svého letectva stáhlo, ale ruská letadla a vrtulníky se operací stále účastní. Minulý týden Rusko oznámilo, že spolu se syrskou armádou zahájí humanitární operaci v Aleppu.

V části města ovládané povstalci se ocitlo v obklíčení a bez zásobování na 200 000 lidí.

Peskov v pondělí řekl, že Rusko bude v boji proti mezinárodnímu terorismu dále bojovat na všech frontách bez ohledu na hrozby ze strany Islámského státu. Tato teroristická organizace v neděli také vyzvala své členy k útokům v Rusku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme