Sportovci se nemají jak zabavit. Pokémoni do olympijské vesnice nedorazili

V olympijské vesnici mají sportovci dost možností, jak naložit s volným časem. V nabídce je například bazén, skatepark nebo třeba jen poležení v lehátku na vybudované miniaturní pláži. Další aktivitou může být i sbírání pokémonů v mobilní aplikaci. Jenže v Riu de Janeiru nejsou. Pro české reprezentanty to ale žádný problém není. Nad lovci virtuálních postaviček vesměs kroutí hlavami.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pokémon Go dorazil do Japonska

Pokémon Go dorazil do Japonska | Zdroj: Reuters

Olympijská vesnice je plná lidí, ale vypadá to, že jsem tu jediný, kdo zkouší najít pokémony, pokébaly nebo tréninkové centrum pro své chycené svěřence. Ostatní už totiž zjistili, že tady v Riu neuspějí. Rozčarovaný z toho byl například britský kanoista Joe Clarke, který si postěžoval na twitteru. Čeští sportovci se ale těmto problémům jen smějí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hledat pokémony v olympijské vesnici se vydal reportér Štěpán Pokorný

„Mě to vůbec nechytilo. Byli jsme teď na Mallorce trénovat, přišli jsme ke katedrále, před kterou stálo spoustu lidí. Myslel jsem, že se chystá nějaký živý koncert. Ale pak jsem si všimnul, že jsou všichni na telefonu. Tak jsem se šel kouknout a všichni lovili pokémony. To už jsem si říkal, že se svět zbláznil,“ směje se cyklista Zdeněk Štybar.

Sklopené hlavy, narážení do košů, lamp, aut nebo vniknutí nevědomky na cizí pozemek. To jsou situace, do kterých vás může chytání pokémonů dostat. A i tenistka Petra Kvitová je ráda, že k vidění v Riu de Janeiru a olympijské vesnici nejsou.

„Mají to tady zablokované. Podle mě je to dobře, protože bychom jinak viděli všechny s hlavou v mobilu. Já jsem to stáhla, protože jsme si řekli s týmem, že v každé zemi si jednoho pokémona odchytíme. Ale mě to stejně moc nebaví,“ usmívá se Petra Kvitová.

Chytači ale stále ještě mají naději, protože už před pár týdny napsal starosta Ria de Janeira Eduardo Paes přes sociální síť vývojářům aplikace, jestli by přece jen nemohli s absencí pokémonů v dějišti letníc olympiády něco udělat. Pokud víme, tak odpovědi se zatím nedočkal.

Štěpán Pokorný, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme