Vlajkonošem české výpravy v Riu byl zvolen judista Krpálek

Českou výpravu povede při slavnostním zahájení Olympijských her v Riu de Janeiru, které proběhne již tento pátek, vlajkonoš Lukáš Krpálek. Mistra světa v judu a jednoho z adeptů na olympijskou medaili si vybrali sami sportovci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Judista Lukáš Krpálek ponese českou vlajku při pátečním zahájení olympijských her v Riu

Judista Lukáš Krpálek ponese českou vlajku při pátečním zahájení olympijských her v Riu | Zdroj: ČTK

Lukáš Krpálek je ve svých pětadvaceti letech jednou z největších hvězd světového juda. Na svém kontě má titul světového šampiona, je dvojnásobným mistrem Evropy.

Před čtyřmi roky skončil v olympijském turnaji na sedmém místě, teď je jedním z adeptů na medaili v hmotnostní kategorii do 100 kilogramů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lukáš Krpálek bude vlajkonošem české výpravy v olympijském Riu

Prošel si ale i těžkým obdobím, to když nedokázal naplnit až příliš velká očekávání veřejnosti.

„Začalo to vlastně mistrovstvím světa v Astaně v minulém roce, kde jsem byl pátý, což je obrovský úspěch, ale pro všechny novináře a lidi, kteří neznají judo, tak pro ně to byl neúspěch. Když jsem dostával otázky, proč se mi nedařilo, svazovalo mě to. Medaile to sice nebyla, ale i tak to byl úspěch. Teď už jsem na tom ale opět dobře,“ líčí Krpálek.

A pokud se ptáte, kde bere Lukáš Krpálek to sebevědomí, že právě pro olympijský turnaj už je psychicky naprosto v pohodě, tady je jeho jednoduchá odpověď.

„Myslím, že mi pomohlo i to, že se nám narodil syn. Vím, že i kdyby to nevyšlo, tak jsou důležitější věci. Medaili bych ale chtěl malému přivézt, aby pak mohl být na tátu pořádně pyšný,“ říká český judista.

Pyšný však malý Toníček na tátu určitě bude, už jen proto, že bude po Václavu Chalupovi, Martinu Doktorovi, Květoslavu Svobodovi, Štěpánce Hilgertové a Petru Koukalovi teprve šestým vlajkonošem české výpravy na letních olympijských hrách.

Petr Kadeřábek, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme