Nehodu letadla v Dubaji mohl způsobit vítr. Na letišti se rychle měnil jeho směr i rychlost

K havárii letadla společnosti Emirates v Dubaji zřejmě přispěl vítr. Na mezinárodním letišti se v době nehody rychle měnila jeho rychlost a směr. Nezdařené přistání a požár Boeingu 777 přežilo všech 300 lidí na palubě, které se podařilo včas evakuovat. Při zásahu ale zemřel jeden hasič.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo společnosti Emirates havarovalo při přistání v Dubaji

Letadlo společnosti Emirates havarovalo při přistání v Dubaji | Zdroj: ČTK

„Havarovaný Boeing obdržely aerolinie v březnu 2003. Jak kapitán, tak druhý pilot měli nalétáno více než sedm tisíc letových hodin. Společnost Emirates plně spolupracuje s místními úřady na určení příčiny nehody," uvedl Ahmad Bin Saíd Maktúm, šéf společnosti Emirates.

Maktúm nepotvrdil, že by letadlo mělo problémy s podvozkem. Vyloučil také, že by byla nehoda spojená s terorismem.

Boeing společnosti Emirates letěl ve středu z indického Tiruvanantapuramu do Dubaje. Při přistání na mezinárodním letišti ale havaroval. Na palubě bylo 282 pasažérů a 18 členů posádky, všechny se podařilo v pořádku evakuovat.

Svědci nehody popsali, že stroj při přistání nevysunul podvozek, poté se z něj začalo kouřit a nakonec se objevily plameny. Na místo přijely tři hasicí vozy a požárníci dostali do 20 minut oheň pod kontrolu.

Americká agentura Bloomberg ve středu připomněla, že společnost Emirates provozuje vůbec nejvíce mezinárodních letů a podle rozsahu škod jde podle ní o jednu z největších nehod této společnosti.

Nehoda může ohrozit jejich titul nejlepší letecké společnosti světa, který aerolinie získaly v prestižním hodnocení agentury Skytrax.

Letadlo společnosti Emirates havarovalo při přistání v Dubaji | Foto: ČTK/AP

Štěpán Macháček, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme