Tajemnou mluvčí má kromě Haška i KSČM. Za pseudonymem nejspíš opět stojí lobbistka Mrencová

Neexistující mluvčí mají kromě jihomoravského hejtmana zřejmě i komunisté. Server Aktuálně.cz zjistil, že za tajemnou Evou Komínkovou, která byla podepsána pod tiskovými zprávami KSČM, je zřejmě opět lobbistka Jana Mrencová. Ta už přitom měla pod jménem Lucie Proutníková rozesílat zprávy za Jihomoravský kraj a dostávala za to z hejtmanství ročně 400 tisíc korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sjezd KSČM, Vojtěch Filip a třešně

Sjezd KSČM, Vojtěch Filip a třešně | Foto: Filip Jandourek

Server Aktuálně.cz píše, že o funkci Evy Komínkové na tiskovém oddělení KSČM nevědí. O koho jde, neví ani komunističtí poslanci, jejichž tiskové zprávy Komínková do redakcí rozesílá.

Lobbistka Jana Mrencová pracovala pod svým pravým jménem pro KSČM v minulosti řadu let. Například už v roce 2010 jim organizovala mítinky před volbami do sněmovny. Na spolupráci s ní si ale někteří straníci stěžovali.

Jak dříve řekla Českému rozhlasu bývalá mluvčí jihomoravského hejtmana Michala Haška (ČSSD) Denisa Kapitančiková, i ona se v komunikaci s Mrencovou setkala se jménem Eva Komínková. Domnívá se proto, že je to stejná osoba.

A současně stejný člověk jako Lucie Proutníková. Pod tímto pseudonymem Mrencová podle zjištění MF DNES údajně kontrolovala činnost krajského tiskového odboru, posílala tiskové zprávy za Jihomoravský kraj a vystupovala i v médiích. Za to dostávala ročně 400 tisíc korun.

Ze spolupráce s lobbistkou Janou Mrencovou se bude muset jihomoravský hejtman Michal Hašek zpovídat spolustraníkům. Vysvětlení žádá i koaliční KDU-ČSL. Podle bývalých zaměstnanců hejtmanství Mrencová ovlivňovala činnost tamního tiskového odboru. Hejtman ani jeho úřad kauzu nechtějí komentovat s tím, že jde o předvolební boj.

Třiašedesátiletá Jana Mrencová je nepravomocně odsouzená za korupci novinářů.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme