Politiku nedělám už dávno, tvrdí lobbistka Mrencová spojovaná s Haškem a KSČM

Mariánskolázeňská lobbistka Jana Mrencová odmítá spojení s "falešnými mluvčími" hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška (ČSSD) a strany KSČM. Politiku prý nedělá. Mrencová to řekla v rozhovoru pro redakci Seznam.cz.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lobbistka Jana Mrencová

Lobbistka Jana Mrencová | Foto: seznam.cz zprávy

Lobbistka Jana Mrencová údajně měla pro hejtmana Michala Haška pracovat a vystupovat pod jménem Lucie Proutníková.

„Obvinění okolo Michala Haška jsou nepravdivá a novináři by se měli ptát toho, kdo to skutečně dělá. Politiku nedělám a jaký bude další postup, rozhodnou právníci,“ řekla Jana Mrencová reportérům Seznamu.cz, kteří navštívili společnost Producentské centrum Profil na okraji Mariánských Lázní.

Potvrdila, že v minulosti se v politice angažovala, ale už to prý nedělá. „Politiku nedělám už dávno. Přestala jsem před čtyřmi lety. Prostě mě to už nezajímá,“ zdůraznila.

Nově se přitom ukázalo, že lobbistka má kontakty také na komunisty. Redakce Seznam.cz má k dispozici smlouvu mezi společností Jany Mrencové a firmou FUTURAART, která je úzce propojená s KSČM.

Smlouva, jejíž předmětem je mimo jiné výběr témat pro média, odstraňování komunikativních bloků nebo zajištění krizového PR pro KSČM, má podle serveru hodnotu milionu korun. Mrencová přesto tvrdí, že nejde o politické kampaně.

„To ale pořád není politická kampaň. Politickou kampaň dělá FUTURA, a. s.,“ ohradila se.

Reportéři Seznam.cz na místě také zjistili, že v případu údajných falešných PR služeb ve skutečnosti figurují dvě společnosti – starší “Producentské centrum Profil”, v němž je Jana Mrencová prokuristkou, a pak novější firma “Marketingové centrum Profil”. Právě tato mladší firma přitom uzavřela například smlouvy s KSČM, které má redakce k dispozici.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme