S prostějovskými volejbalistkami začaly tento týden dvě německé posily

6. srpen 2016

Suverén českého ženského volejbalu Agel Prostějov sází na německé posily. Do přípravy na novou sezónu vstoupil jeho tým s řadou změn. Jednak výrazně omladil a příležitost dostanou i české naděje. Jako tradičně hledá také opory v zahraničí. O některých se ještě jedná, dvě z Německa už jsou na Hané. Nahrávačka a smečařka.

Maraike Hindriksenová a Laura Emonsová trénují s prostějovským celkem o pondělí a zatím netají spokojenost s novým klubem i městem.

„Je tu velmi dobře, je to krásné malé město, vše se zde dá dosáhnout pěšky. Sportovní hala i všechny podmínky jsou skvělé," pochvaluje si Maraike Hindriksenová.

Německé volejbalistky se tak v prostějovském klubu cítí výborně. Spoluhráčky mají z několika evropských zemí. Proto je jasné, který jazyk v týmu vládne. Obě Němky tak mluví většinou anglicky, česky zatím umí jen pár slovíček. Anglicky musí mluvit nejen hráčky, ale i trenéři. Podle asistenta prostějovského trenéra Lubomíra Petráše vládne angličtina i při zápasech.

Možná i proto je spokojená i druhá německá posila Laura Emonsová: „Je to tady stejné jako v Německu. Mám dobrý byt. Mohu si koupit, co potřebuji. Když jdu do restaurace, je to levnější než u nás."

Úkoly pro prostějovské volejbalistky zůstávají stejné jako každý rok. Doma vše vyhrát a navíc se kvalifikovat do evropské Ligy mistryň. Potvrdila to Maraike Hindriksenová.


„V každém případě. Já už jsem hrála Ligu mistryň s celkem Drážďan. Teď nás čeká kvalifikace, na kterou se musíme soustředit. Doufám, že postoupíme," věří Agelu Prostějov německá volejbalistka Maraike Hindriksenová.

autor: min
Spustit audio