Policie zatkla v olympijské vesnici marockého boxera. Podezřívá ho z pokusu o znásilnění

Brazilská policie zadržela v den začátku olympijských her marockého boxera. Podezřívá ho ze sexuálního napadení. Reprezentant Hassan Sáda údajně ve svém pokoji v olympijské vesnici obtěžoval pokojské. Podle rozhodnutí soudu by měl zůstat 15 dní ve vazbě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijská vesnice stála v přepočtu 37 miliard korun, není ale zcela připravena

Olympijská vesnice stála v přepočtu 37 miliard korun, není ale zcela připravena | Zdroj: Reuters

Podle výpovědi dvou brazilských pokojských se je marocký reprezentant snažil přimět k intimnímu kontaktu a měl jim i nabízet peníze.

Soudkyně Larissa Nunesová Laryová rozhodla o vazbě kvůli tomu, že by podle ní mohl boxer na svobodě znovu někoho obtěžovat nebo se pokusit odjet z Brazílie.

V rozhodnutí o zadržení také píše, že podobné činy, kdy pachatel může spoléhat na brzký odjezd ze země, nebude brazilská justice tolerovat.

Hassanu Saadovi tak hrozí, že nebude moci závodit. Do olympijských soutěží má vstoupit v sobotu. V kategorii do 81 kilogramů mu los určil za soupeře Turka Mehmeta Nadira. Mezi favority na medaili ale Saad nepatří.

Zahájení olympijských her bude v Riu desetkrát levnější než v Londýně, tvrdí jeho režisér

Číst článek

Letní olympijské hry odstartuje v Riu de Janeiru v pátek v noci slavnostní ceremoniál. Zahájení ukáže světu známé brazilské zpěváky a hudebníky, nebude chybět samba ani karnevalové veselí. Organizátoři se ale museli vypořádat s omezeným rozpočtem.

Český rozhlas Radiožurnál bude vysílat celý ceremoniál živě od jedné hodiny po půlnoci.

David Koubek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme