Cesta k moři se opět protáhne. Na řidiče čeká zdržení v Rakousku, Slovinsku i u Záhřebu

Řidiči cestující do Slovinska, Chorvatska a Itálie musí i tento víkend počítat se zpožděním a zácpami. Až hodinového kolony se tvoří například u Vídně, zdržení ale na řidiče čeká také u slovinských hranic a města Záhřeb. Podle rakouského autoklubu se kolony tvoří hlavně kvůli tomu, že na dovolenou vyjela druhá vlna německých řidičů z Bavorska a Bádenska-Württemberska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dálnice (ilustrační foto)

Dálnice (ilustrační foto) | Foto: Milan Kopecký | Zdroj: Český rozhlas

Podle agentury APA se ráno vytvořila asi 15kilometrová fronta před alpským tunelem Karavanky ve směru do Slovinska.

Agentura APA upozornila také na zpomalení na brennerské dálnici A13 ve směru z Tyrolska do Itálie, kde u mostu přes říčku Lueg je na úseku asi 100 metrů v provozu jen jeden jízdní pruh kvůli nočnímu vydatnému dešti.

Se zpožděním musí počítat i řidiči na dálnici A10 u Flachau a u stanice výběru mýtného St. Michael. Naopak například italská dálnice A22 je plynule průjezdná.

Zdržení se podle Markéty Kovářové z Ústředního automotoklubu nevyhnou ani řidiči na hranicích se Slovinskem.

„Ve Slovinsku směrem na Chorvatsko provoz houstne, ale stále jede. Hraniční přechod směrem do Chorvatska je zúžen na jeden jízdní pruh, je třeba počítat s kolonami. Směrem na Záhřeb jsou několikakilometrové kolony. Na dálnice A1 na Záhřeb pak řidiči musí počítat se silným provozem,“ říká Kovářová.

Dopravně nejkomplikovanější víkend už ale mají řidiči jedoucí ve směru ze střední Evropy k Jadranu nejspíš za sebou. Minulý týden totiž kolony způsobil začátek prázdnin ve velkých spolkových zemích Německa, navíc je doprovázela řada uzavírek.

Martin Balucha, Jana Klementová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme