ČOV podal žalobu k arbitráži, o startu Sáblíkové se rozhodne během neděle

Český olympijský výbor společně s Českým svazem cyklistiky podal v zastoupení advokátní kanceláře žalobu ke zvláštnímu panelu Mezinárodní sportovní arbitráže CAS v dějišti her v Riu kvůli startu Martiny Sáblíkové v olympijské časovce. Rozhodnout se musí do 24 hodin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková se věnuje i cyklistice. Časovku v rámci MS dojela 12. (ilustrační foto)

Martina Sáblíková se věnuje i cyklistice. Časovku v rámci MS dojela 12. (ilustrační foto) | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

„Očekáváme, že dnes odpoledne nebo večer bude stanoven termín jednání a v neděli přibližně ve dvě hodiny odpoledne bude známý výsledek,“ uvedl Jan Šťovíček, předseda Legislativní rady a člen Výkonného výboru ČOV.

V neděli odpoledne českého času by tak mělo být jasné, zda se trojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení Martina Sáblíková bude moct postavit na start středeční cyklistické časovky žen na olympijských hrách v Riu de Janeiru.

Sáblíková se původně domnívala, že si devátým místem v redukovaném pořadí časovky na loňském mistrovství světa zajistila olympijský start. Při zveřejnění kvalifikovaných zemí před dvěma měsíci ale vyšlo najevo, že ČR žádné účastnické místo nezískala.

Cyklistický svaz podle všeho pracoval s mylným výkladem kritérií. Česká strana se od té doby snaží všemi možnými cestami dosáhnout toho, aby mohla Sáblíková v Brazílii startovat. Veškerá snaha ale dosud vyzněla naprázdno.

Trojnásobná olympijská šampionka v rychlobruslení přesto do Brazílie odcestovala a připravuje se středeční závod.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme