Hrála jsem dobrý tenis, hodnotí Kvitová vstup do turnaje. Vítr ji nerozhodil

Tenistka Petra Kvitová je po Barboře Strýcové a Lucii Šafářové další českou postupující singlistkou na olympijských hrách v Riu, Maďarku Babošovou porazila 6:1,6:2 a v dalším kole si zahraje s Dánkou Wozniackou, přemožitelkou Lucie Hradecké.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová během prvního kola v Riu

Petra Kvitová během prvního kola v Riu | Zdroj: ČTK

Jak jste spokojená s prvním zápasem. Po něm drobně kape, předtím dost foukalo.

Jsem určitě spokojená. Skóre odpovídá hře, hrála jsem opravdu dobrý tenis. Věděla jsem, že dobře podává a snaží se chodit do hry. Takže jsem se snažila dělat to samé, abych nebyla pod tlakem a musela běhat. Držela jsem si servis a čekala jsem na šanci na brejk. Ty šance přišly na začátcích setů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vstup do turnaje se Petře Kvitové povedl. Zápas s Maďarkou Babosovou s ní hodnotil reportér ČRo Jaroslav Plašil

Ráno v Riu zrušili veslařský program, Mirku Topinkovou museli tahat z vody. Serena Williamsová vyprávěla, že bylo ve větru těžké dostat soupeřku pod tlak. Cítila jste vítr jako problém?

Když jsme hrály, už tak nefoukalo. Jen sem tam a vždycky z jiné strany. Určitě to není lehké. Na rozehrávce jsem měla bezvětří a na cestě do šaten začlo strašně foukat a všude byl nepořádek a prach. Najednou to byl šok, ale na kurtu č. 2 jsou tribuny a je to trošku zakryté. O to byla situace s větrem lehčí.

Dají se problémy vytěsnit z hlavy, aby se člověk soustředil jen na tenis? Je tu hodně věcí, co mohou člověka rozptýlit: prach, vítr, sbíječky…

Musíte to nějak nastavit v hlavě. Věděla jsem, že tu asi pár věcí nebude tak, jak by mělo být. Třeba sběrači jsou trošku zmatení. Ale to k tomu patří a tak Hry beru. U mě to dnes nebylo tak hrozné.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme