OBRAZEM: Olympijský park Rio-Lipno se zaplnil, nabízí 47 sportů i setkání s reprezentanty

8. srpen 2016

Celkem 47 sportů v osmi lokalitách si mohou vyzkoušet návštěvníci olympijského parku Rio-Lipno u Lipenské přehrady. Fanoušci se tu také v průběhu olympiády postupně setkají i se všemi olympioniky, kteří na hrách v Riu reprezentují Českou republiku.

„Všichni reprezentanti mi slíbili, že jakmile se vrátí, pojedou rovnou na Lipno pozdravit fanoušky. Doufám, že sportovci uspějí a potom tady na Lipně bude co oslavovat,“ potvrzuje předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

Největší záchytná parkoviště pro návštěvníky olympijského parku jsou v Loučovicích, dál se potom lidé dostanou autobusy. Veřejná doprava v oblasti od Vyššího Brodu přes Lipno, Černou v Pošumaví až do Horní Plané je bezplatná. Po železnici návštěvníky přepravují například zrychlené vlaky z Českých Budějovic.

Děti šermují speciálními cvičnými zbraněmi
Návštěvníci olympijského parku mohou sledovat přímé přenosy
Odvážní návštěvníci olympijského parku mohou skočit z výšky 10 metrů

U olympijského parku zřídili pořadatelé speciální stanoviště pro záchranáře. Hasiči mají dočasnou základnu přímo u brány do areálu. Jsou připraveni zasáhnout nejen při požáru, ale také při technických potížích, například se vzduchotechnikou.

V olympijském parku mohou závodit celé rodiny
Jedním ze sportů v olympijském parku je i korfbal

Olympijský park je završením projektu Jižní Čechy olympijské. Otevřený bude do neděle 21. srpna.

300 metrů dlouhá skluzavka v olympijském parku v Lipně nad Vltavou
Promenáda v olympijském parku
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.