Olympiáda končí pro judistu Ježka. V prvním kole nestačil na Kubánce Estradu

Judista Jaromír Ježek prohrál na olympiádě v Riu v 1. kole váhové kategorie do 73 kilogramů s Kubáncem Magdielem Estradou 2:10. Tento zápas byl nejspíš poslední v jeho kariéře, minimálně v této váze, jelikož snižování váhy je náročné na psychiku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český judista Jaromír Ježek (vespod) a Kubánec Magdiel Estrada

Český judista Jaromír Ježek (vespod) a Kubánec Magdiel Estrada | Zdroj: Reuters

Dnes těsně před zápasem musel Ježek shazovat jedno kilo na váze, protože byl vylosován na kontrolní vážení, které mohlo zapříčinit oslabení.

Český judista v zápase vedl, jelikož celkem rychle získal juko. Potom ale videorozhodčí uznali soupeři wazari za deset bodů.

„Půlka zápasu, vedl jsem na juko a nechci říct, že jsem si chtěl odpočinout, ale udělal jsem největší chybu, kterou jsem mohl udělat. Čekal jsem, že půjde dolů na zem, ale věděl jsem, že není zemař. Točil, točil až to utočil a wazari to byla zlomová situace,“ komentoval zápas Ježek.

Zápas mohl zvrátit ještě půl minuty před koncem, kdy se pokusil o útok technikou kouči-gari. Po delším zkoumání ale rozhodčí uznali opět juko za jeden bod. Ježek tedy prohrál s Kubáncem 2:10.

Kdyby český reprezentant postoupil mezi třiadvacet nejlepších, utkal by se s olympijských vítězem Gruzíncem Lašou Šavdatuašvilim.

Ježek zkoušel i vyšší hmotnostní kategorii, ale v roce 2010 se vrátil k té do 73 kilogramů. Devětadvacetiletý reprezentant nyní přemýšlí o konci kariéry, ale v případě, že by se rozhodl pokračovat, bylo by to zřejmě právě ve vyšší váhové kategorii.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme