Velký odpor u republikánů. Kritici Trumpa plánují nového kandidáta

Američtí republikáni nespokojení s prezidentskou kandidaturou Donalda Trumpa chtějí vyslat do boje vlastního uchazeče o Bílý dům. Konzervativní alternativou newyorského miliardáře se má stát 40letý Evan McMullin, bývalý přední poradce republikánských poslanců a zaměstnanec CIA, tedy Ústřední zpravodajské služby. Oznámila to dnes televize MSNBC.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezidentský kandidát Donald Trump ztratil podporu některých republikánů

Prezidentský kandidát Donald Trump ztratil podporu některých republikánů | Zdroj: Reuters

Veřejně málo známý McMullin se na sociálních sítích zařadil mezi časté Trumpovy kritiky. Stejně jako miliardář ale ani on nikdy nezastával žádnou veřejnou funkci.

„V roce, kdy Američané ztratili důvěru v kandidáty obou velkých stran, je čas, aby do hry vstoupila generace nových vůdců," uvedl McMullin v prohlášení.

Donald Trump v pondělí na konferenci v Detroitu představil hlavní body svého hospodářského programu. Vyslovil se proti regulaci trhu, změnil své dřívější návrhy na daně z příjmu a ohlásil „daňovou revoluci", jakou prý Amerika nepoznala od dob Ronalda Reagana.

„Udělat správnou věc není nikdy pozdě, Amerika si zaslouží mnohem víc, než nám mohou Donald Trump a Hillary Clintonová nabídnout. Skromně se nabízím jako vůdce, který může milionům zklamaných Američanů nabídnout konzervativní prezidentskou volbu," konstatoval.

McMullin donedávna působil jako politický ředitel republikánského poslaneckého klubu ve Sněmovně reprezentantů, v Kongresu pracoval do roku 2013. Před tím strávil 11 let v CIA ve funkci operačního ředitele.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme