Manchester United potvrdil příchod Pogby. Francouz se stal nejdražším hráčem historie

Anglický klub Manchester United potvrdil příchod záložníka Paula Pogby z Juventusu. Představitelé slavného týmu za Francouze podle italských médií zaplatili 110 milionů eur, což z Pogby činí historicky nejdražšího fotbalistu. Třiadvacetiletý hráč, který letos s francouzským týmem získal stříbro na Euru, podepsal v Manchesteru pětiletý kontrakt.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Paul Pogba v reprezentačním dresu Francie

Paul Pogba v reprezentačním dresu Francie | Zdroj: Reuters

„Jsem nadšený, že se znovu vracím k United. Tento klub měl vždy speciální místo v mém srdci a moc se těším na spolupráci s José Mourinhem. Čas, který jsem strávil v Juventusu, jsem si užil a odnáším si spoustu fantastických vzpomínek,“ prohlásil Pogba v tiskovém prohlášení.

„Nyní ale cítím, že přišel čas vrátit se na Old Trafford,“ dodal francouzský reprezentant, který se do Manchesteru vrací po čtyřech letech.

Paul Pogba odehrál v uplynulých čtyřech letech za Juventus 124 ligových zápasů, ve kterých vstřelil 28 gólů. Do 'Staré dámy' přitom v roce 2012 přišel právě z United.

„Paul je jedním z nejlepších hráčů světa a bude hrát klíčovou roli v týmu Manchesteru United, který chci postavit. Je rychlý, silný, dává góly a čte hru lépe než většina hráčů, kteří jsou mnohem starší než on. Je mladý a bude se zlepšovat,“ uvedl na adresu Pogby kouč United José Mourinho.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme