Škoda Auto přehrála první vadné softwary z kauzy 'Dieselgate'. Nespěchejte, vzkazuje

Mladoboleslavská Škoda Auto přehrála první vadné softwary, které umožňovaly falšování emisí u dieselových motorů. V České republice navštívilo autorizované servisy při svolávací akci asi 3500 vozidel. Vadný software má v autě namontovaných celkem 106 tisíc majitelů dieselových Škodovek. Akce se dotkla zatím modelu Škoda Superb s dvoulitrovým motorem a Octavií 2.0 TDI o výkonu 103 kW.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zákaznické centrum

Zákaznické centrum | Foto: Martin Čuřík

Automobilka koordinuje návštěvy postupně v několika vlnách. „Aktuálně máme čtyři vlny. Ta poslední vlna startovala minulý týden,“ řekl Českému rozhlasu ředitel prodeje Škoda Auto Luboš Vlček.

Od začátku svolávacích akcí pozvalo ministerstvo dopravy ve čtyřech vlnách celkem 18 500 majitelů dotčených aut. Doba úpravy softwaru se odvíjí od modelu auta. Nahrání by ale nemělo trvat déle než hodinu.

Podle automobilky jsou servisní partneři připraveni nabídnout majitelům volný termín během několika dnů. Přesto šéf prodeje Škoda Auto Luboš Vlček doporučuje, aby majitelé aut nespěchali a návštěvu spojili s jiným servisním úkonem.

„Nabízíme možnou součinnost při běžné návštěvě servisu. Klienti k nám dochází na výměnu pneumatik, na inspekci, na akce, které pořádá dealer. To znamená, snažíme se nevyvolávat extra návštěvy,“ říká Vlček.

Během tohoto a následujícího roku pozve automobilka do servisu zbývající majitele vozidel s dvoulitrovým motorem, pak auta s objemem 1,6 a 1,2 litru. Po skončení svolávacích akcí uhradí celkové náklady německý koncern Volkswagen. Kolik to bude, podle automobilky Škoda Auto není jasné.

Luděk Hubáček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme