Beachvolejbalistky si zahrály pod umělým osvětlením. Bylo to hezké, prohlásila Hermannová

Není moc zvykem, aby se plážový volejbal hrál v noci, ale v brazilském Riu tomu tak na olympijských hrách je. Markéta Sluková a Barbora Hermannová prohrály i druhý zápas na turnaji, ale poprvé hrály na Copacabaně za umělého osvětlení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Sluková s Barborou Hermannovou během duelu proti Španělkám

Markéta Sluková s Barborou Hermannovou během duelu proti Španělkám | Zdroj: Reuters

„Je to určitě jiné než přes den. V jednom místě se mi ten míč trošku ztrácel, ale není to žádná výmluva, to určitě ne. Jinak to bylo moc hezké,“ říká Barbora Hermannová, která sbírá zážitky rychle za sebou.

Nejprve kvalifikace na první hry na poslední chvíli, teď zápasy na Copacabaně a dokonce v pořádném kotli fanoušků. Většina zápasů se hraje za tmy, v Riu se stmívá už v půl šesté, teď během brazilské zimy. Za umělého osvětlení není zvyklá hrát ani Markéta Sluková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Je to určitě jiné než přes den. V jednom místě se mi ten míč trošku ztrácel, říkala po večerním utkání na OH beachvolejbalistka Barbora Hermannová

„S umělým osvětlením jsou reakce trochu jiné. Tím, jak se podává na dlouhou vzdálenost, tak míč občas ve světlech zmizí. Nemyslím si ale, že by nám to vadilo. Je to možná i lepší, protože máme čas se vyspat a trošku ten zápas vstřebat. Vždy je lepší si oddychnout a jít do toho potom s čistou hlavou,“ myslí si Markéta Sluková.

Zatímco během prvního zápasu českých hráček byla atmosféra bouřlivá tím, že se hulákalo na podporu domácích, teď se síly vyrovnaly a mnohdy to vypadalo, že se prostě fandí jen dobrému plážovému volejbalu. Podle Barbory Hermannové se to nedalo porovnávat.

„Asi ne. Myslím, že ten první zápas proti Brazilkám byl tím nejhorším, co jsme tady mohly zažít,“ srovnávala česká hráčka.

Pokud chtějí Sluková s Hermannovou postoupit do play off, musí v posledním zápase skupiny porazit Argentinky. A bude to znovu za tmy, vlastně za umělého osvětlení na Copacabaně.

František Kuna, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme