Co přinesl noční program her? První finále ragby po 92 letech i prohru beachvolejbalistek

V noci na dnešek se v olympijském Riu z českých sportovců na sportovních kolbištích představily pouze beachvolejbalistky, které ve dvou setech nestačily na pár ze Španělska, a tenistka Barbora Strýcová, jež prohrála s Italkou Erraniovou. O medaile se pak bojovalo především v olympijském bazénu, zatímco v ragby se rozdávaly historické medaile.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Finále ženského ragby ovládly Australanky

Finále ženského ragby ovládly Australanky | Zdroj: Reuters

Z pohledu českých fanoušků nebyla noc z pondělí na úterý příliš veselá, když jim olympijský program nepřinesl žádnou radost.

Nejenže se Martina Sáblíková stále nedočkala očekávaného verdiktu, který se týká její účasti v časovce, ale ani české sportovkyně, které byly v akci, neměly moc důvodů k oslavě.

Tenistka Barbora Strýcová totiž ve dvou setech podlehla Saře Erraniové, krátce před čtvrtou hodinou ranní pak duo českých beachvolejbalistek ve složení Markéta Sluková, Barbora Hermannová prohrálo s párem ze Španělska, čímž si zkomplikovalo cestu za postupem ze skupiny.

Poprvé v historii se v ranních hodinách českého času rozdělovaly medaile v ženském ragby. Tento sport sice již na hrách v letech 1900-1924 figuroval, ale tehdy se soutěžilo pouze v mužské kategorii. Při premiéře ženského sedmičkového ragby se z vítězství radovaly Australanky, které ve finále třídenního turnaje zdolaly Nový Zéland.

Hned o čtyři sady medailí se soutěžilo v rámci plaveckých soutěží. Žádný nový světový rekord sice nepadl, ale opět zazářila Maďarka Katinka Hosszúová, která ovládla závod na 100 metrů znak a získala v Riu druhé olympijské zlato.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme