Šermíř Beran vypadl v prvním kole, v prodloužení odmítl neprávem připsaný zásah

I druhý český šermíř vypadl na olympijských hrách v Riu hned v prvním kole. Po Alexanderu Choupenitchovi se s turnajem loučí i Jiří Beran po prohře s domácím Athosem Schwantesem. V závěru napínavého zápasu předvedl ojedinělé gesto fair play.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šermíř Jiří Beran.jpg

Šermíř Jiří Beran.jpg | Foto: Český olympijský výbor

Rozhodující okamžik přišel 18 sekund před koncem. Za stavu 5:3 pro Brazilce Athose Schwantese se šermíři poněkolikáté dostali blízko k sobě a bodovací zařízení signalizoval Beranův zásah. Jenže Čech rozhodčí opravil.

„Kdybych byl špatný šermíř, tak bych řekl, že jsem zásah dal, ale já to miluju. Takhle bychom se měli chovat všichni,“ vysvětlil český zástupce, který přiznal, že trefil sám sebe.

Po první tříminutové části klání kordistů vedl Jiří Beran 3:0, jenže o náskok přišel. Jeho soupeř, Brazilec s šermířským jménem Athos Schwantes, začal riskovat a díky kontaktnějšímu pojetí zbytku souboje vyrovnal. V prodloužení mu mu pomohl i fair-play gesto českého soupeře.

Brazilec tak vedení udržel a ve zbývajícím čase ještě navýšil. 34letý Pražan ještě v posledních sekundách snížil, na závěrečný útok už mu ale nestačil čas. Jiří Beran se loučí po prohře 6:8.

Oba čeští šermíři se tak na olympijských hrách v Riu rozloučili po první kole. Ještě před Beranem opustil soutěž fleretista Alexander Choupenitch.

Český šerm měl pod pěti kruhy zastoupení po 20 letech. Před současnou dvojicí byl poslední kordista Roman Ječmínek v Atlantě 1996.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme