Nechtěl jsem plácat silami, říká Synek. První souboj s Drysdalem vypustil

V Londýně měli každý medaili, na olympijských hrách v Riu si to chtějí zopakovat. Cesta skifařů Ondřeje Synka a Mirky Topinkové k boji o zlato je ale dlouhá, teď jsou v polovině, postoupili oba do semifinále. Synek prohrál v přímém souboji s Mahé Drysdalem, po čtvrtfinále sám přiznal, že závěr vypustil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Synek jako by se ohlížel na Mahé Drysdalem

Ondřej Synek jako by se ohlížel na Mahé Drysdalem | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

„Jelo se mi dobře, podle plánu. Po 1250 metrech jsem trošku zvolnil, protože jsem věděl, že on (Mahé Drysdale, pozn. red) by jel až do konce. Nechtělo se mi plácat silami, spíš je použiju až v semifinále,“ plánuje Ondřej Synek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ondřej Synek i Mirka Topinková Knapková postoupili do semifinále z druhého místa

Se svým kamarádem, rivalem a zároveň přemožitelem z Londýna Mahé Drysdalem se trochu překvapivě potkal už ve čtvrtfinále. Čech po vypuštěné druhé polovině dojel v klidu druhý.

„Naposledy jsem pořádně závodil v Lucernu, takže to bylo vlastně po dvou a půl měsících. Tomu, co bylo v sobotu, se nedalo říkat závod. Jsem rád, že jsem se rozjel a jsem pořád ve hře,“ říká aktuální mistr světa Synek.

Na jezeře Rodriga de Freitase konečně přeje veslařům počasí. Vítr se trochu uklidnil, vlny jsou menší a i Mirka Topinková Knapková, která se během tréninku jednou nedobrovolně vykoupala, má za sebou pohodový postup do semifinále.

Skifaři Synek i Topinková Knapková jsou v Riu v semifinále. Postoupili z druhého místa

Číst článek

„Vlny byly až na konci, ale nebylo to nic, co by se nedalo zvládnout. Spíš bylo nepříjemné v tom jezdit,“ zhodnotila své druhé místo.

Možná i proto, že podmínky veslařům tolik nepřály a při tréninku spadla zlatá medailistka z Londýna do vody, nemá natrénováno tak, jak by si v této fázi olympiády přála.

„Neměla jsem prostor pořádně trénovat, takže nejsem rozdýchaná. Je to v pohodě veslovatelné, ale byla bych radši, kdyby foukalo ještě míň,“ přeje si Mirka Topinková Knapková. Ji i Ondřeje Synka čeká semifinále skifu ve čtvrtek.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme