Jiří Prskavec získal bronz! O lepší výsledek ho připravil dotyk branky

Vodní slalomář Jiří Prskavec naplnil medailové ambice na olympijských hrách v Riu. Ve finále kajakářů skončil na třetím místě, když ho o lepší umístění připravil dotyk branky a dvouvteřinová penalizace. Zlato bere Brit Joseph Clarke a stříbro Slovinec Peter Kauzer.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Prskavec

Jiří Prskavec | Zdroj: Reuters

Čistý čas měl Jiří Prskavec nejrychlejší ze všech. Na prvním mezičase vedl o 77 setin sekundy. Pak ale přišla osudová protivodná branka. Tyčka se českému reprezentantovi zamotala mezi ruce a přišel nevyhnutelný dotyk a s ním spojená dvouvteřinová penalizace.

Mistr světa se ale nevzdal a zbytek tratě v areálu Deodoro zajel skvěle. I s přidanými vteřinami byl v cíli třetí se ztrátou nicotných 46 setin sekundy.

Před ním byl jediný třicátník mezi finalisty, 32letý Slovinec Peter Kauzer, který ukázal na trati neskutečnou sílu a díky rychlému přejezdu dvou válců si připsal traťový rekord 88,70. O 17 setin sekundy ho ale vzápětí porazil Joseph Clarke z Velké Británie a zajistil si zlato.

Úžasný zážitek, táta jen brečel, raduje se Prskavec z první české medaile

Číst článek

Radovat se z něj ale mohl až po úplně poslední jízdě. Tu absolvoval slovenský supertalent Jakub Grigar. 19letý závodník si tři čtvrtiny finále jel pro zlato, pak ale udělal chybu a skončil až pátý.

Do cíle dojel zklamaný, kolem něj se radovali olympijský vítěz Clarke, druhý Kauzer a třetí Jiří Prskavec, kterému jako první gratuloval jeho otec a trenér v jedné osobě.

Po čtyřech letech tak znovu první medaili pro Českou republiku získal vodní slalomář. Před čtyřmi lety v Londýně protrhl medailovou smůlu Prskavcům starší kolega Vavřinec Hradilek.

XXXI. letní olympijské hry v Riu de Janeiro:
Kanoistika - slalom:
Muži - K1: 1. Clarke (Brit.) 88,53 (0 tr. sekund), 2. Kauzer (Slovin.) -0,17 (0), 3. Prskavec (ČR) -0,46 (2), 4. Aigner (Něm.) -0,49 (0), 5. Grigar (SR) -0,90 (0), 6. Da Silva (Braz.) -3,01 (0), 7. De Gennaro (It.) -3,24 (0), 8. Combot (Fr.) -4,02 (2).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme