Clintonová obviňuje svého konkurenta Trumpa z podněcování k násilí

Hillary Clintonová obvinila Donalda Trumpa z rozdmýchávání násilí. Demokratická kandidátka na americkou prezidentku kritizovala svého republikánského konkurenta kvůli jeho výrokům o právech vlastníků střelných zbraní. Trump naznačil, že by majitelé zbraní mohli zastavit Hillary Clintonovou v jejím politickém úsilí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hillary Clintonová

Hillary Clintonová | Zdroj: ČTK

Hillary Clintonová označila výroky Donalda Trumpa za další důkaz, že republikánský kandidát nemá povahu ani zkušenosti na to, aby mohl stanout v čele země i amerických ozbrojených sil.

Varovala, že v tak důležité pozici má zásadní dopad každé slovo.

Donald Trump své poselství majitelům zbraní brání s tím, že je chtěl přimět k politické aktivitě. Kritikové ho obviňují, že je nabádal k tomu, aby vzali právo i zbraně do vlastních rukou.

Clintonová se ve světle skandálů snaží získat podporu dalších republikánů, kteří odmítají jejího konkurenta, a představila novou iniciativu "Společně pro Ameriku".

Kampaň demokratické kandidátky ale také zastiňují otázky kolem používání soukromých e-mailů v době, kdy byla ministryní zahraničí.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme