V Riu to poprvé cvaklo, kajakář Prskavec získal bronz. Ve čtvrtek se může blýsknout judista Krpálek

Česko bude mít po středečním bronzovém úspěchu Jiřího Prskavce v šestém dni olympijských her v Riu bohaté zastoupení. V šesti sportech by se mělo představit pětadvacet reprezentantů včetně judisty Lukáše Krpálka, který bude zápasit v kategorii do 100 kilogramů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlajkonoš české výpravy Lukáš Krpálek

Vlajkonoš české výpravy Lukáš Krpálek | Zdroj: ČTK

Čtvrteční program zahájí hodinu po poledni středoevropského letního času svými premiérovými vystoupeními na letošních olympijských hrách badmintonisté Kristína Gavnholt a Petr Koukal.

Oba čekají i večerní zápasy od 20:30 a ještě hodinu po půlnoci. Mezitím se na vodě představí veslaři i s olympijskými medailisty z Londýna 2012 Miroslavou Topinkovou Knapkovou, která pojede své semifinále ve 14:30, a Ondřejem Synkem, jenž začne o dvacet minut dřív.

Další českou naději Lukáše Krpálka čeká druhé kolo vyřazovací fáze v judu od 15:00. V případě jeho postupu jsou další zápasy naplánovány po 20:30.

Po deštivé středě se, pakliže se počasí umoudří, mají hrát utkání českých tenistů. Radek Štěpánek v mixu s Lucií Hradeckou nastoupí proti španělskému duu Gabrine Muguruzaová, Rafael Nadal v 16:00.

O hodinu později vyzvou přemožitelky sester Williamsových Barbora Strýcová a Lucie Šafářová italský pár Sara Erraniová, Roberta Vinciová. Petra Kvitová se na kurtu objeví v 17:30 proti Ukrajince Jelině Svitolinové.

Od 18:30 je na programu druhý deblový duel Hradecké, která bude s Andreou Hlaváčkou čelit Ruskám Dariji Kasatkinové a Světlaně Kuzněcovové.

Simonu Baumrtovou čekají po půl osmé večer rozplavby na trati 200 metrů motýlek. V tu dobu už bude na vodě soutěžit také surfař Karel Lavický.

Ve středu to poprvé cvaklo

Česko ve středu oslavilo zisk první medaile. Na kajaku ji vybojoval vodní slalomář Jiří Prskavec, který mohl být zlatý, ale kvůli doteku na třinácté brance dojel po dvousekundové penalizaci třetí.

Dařilo se i českým beachvolejbalistkám Barboře Hermannové a Markétě Slukové, které si ve večerním duelu s Argentinkami Anou Gallayovou a Georginou Klugovou zajistili třetí místo ve skupině B. Na olympijském turnaji si tak zahrají minimálně ještě jeden zápas.

Devatenáctiletá americká plavkyně Katie Ledecká získala třetí zlatou medaili z Ria. Vybojovala ji se štafetou na 200 metrů volným stylem. Na Australanku sice na posledním úseku ztrácela 89 setin, ale v cíli byla o 1,84 sekundy rychleji. Zlatým triumfem v závodě na 100 metrů volným stylem zazářil osmnáctiletý Australan Kyle Chalmers.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme