Plavec Micka obsadil v závodě na 1500 metrů dvanácté místo

Český plavec Jan Micka obsadil v rozplavbě na 1500 metrů volný způsob 12. místo, když mu olympijské finále uniklo o více než tři sekundy. Přesto je výsledek 21letého reprezentanta nejlepším českým výsledkem v plavání na probíhajících olympijských hrách v Riu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český plavec Jan Micka

Český plavec Jan Micka | Zdroj: Reuters

Český plavec Jan Micka mohl teoretické šance na senzační postup do finálové osmičky živit až do konce rozplav, když mu po předposlední z nich náleželo sedmé místo.

V poslední rozplavbě však nechyběla řada favoritů, kteří Čecha odsunuli až na dvanáctou pozici.

Micka se dnes představil ve čtvrté rozplavbě, ve které získal s časem 14:58,69 první pozici a jen o sedm setin zaostal za svým národním rekordem.

Za vítězným Italem Paltrinierim, který je velkým favoritem závodu na 1500 metrů, zaostal český kraulař o 14,18 sekundy, na postup do finále mu pak chybělo 3,29 sekundy.

V akci se předvedla i štafeta žen ve složení Simona Baumrtová, Martina Moravčíková, Lucie Svěcená a Barbora Seemanová. Češky však byly z rozplavby kvůli špatné předávce mezi prvním a druhým úsekem diskvalifikovány.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme