Charlie Hebdo opět čelí výhrůžkám smrtí

Francouzský satirický časopis Charlie Hebdo v pátek sdělil, že opět dostává anonymní vzkazy, jejichž autoři opět hrozí zaměstnancům časopisu smrtí. Týdeník, v jehož pařížské redakci džihádisté loni povraždili 12 lidí, podal žalobu proti neznámému pachateli. Policie případ podle listu Le Monde vyšetřuje, jako písemné vyhrožování smrtí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyšlo nové číslo týdeníku Charlie Hebdo

Vyšlo nové číslo týdeníku Charlie Hebdo | Zdroj: Reuters

"Hrozby začaly v polovině července, byly jich zatím desítky," řekl novinářům spolumajitel časopisu Eric Portheault. Hodně výhrůžek přišlo hlavně 8. srpna, kdy vyšlo nové číslo listu.

Na jeho první stránce byl obrázek nahého páru, tvořeného vousatým mužem a zahalenou ženou s podtitulkem Muslimové, uvolněte se. Redakce má podle anonymů počítat s atentátem kolem 30. srpna.

Členové redakce jsou od loňského atentátu pod neustálým policejním dohledem. Před rokem v pařížském sídle časopisu dva francouzští džihádisté povraždili dvanáct lidí včetně osmi karikaturistů a redaktorů.

Autoři hrozili zabitím

Útočníci tvrdili, že tak chtěli potrestat Charlie Hebdo za jeho karikatury proroka Mohameda. Podle radikálních muslimů tím list urážel jejich víru. Redakce ale ani po atentátu neustoupila od svých satirických útoků na všechna náboženství. Další výhrůžné texty obdržela letos v červnu.

Neznámí autoři hrozili především zabitím několika dalších členů redakce. Po tehdejších hrozbách ale redakce žádnému útoku nečelila.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme