Topinkovou Knapkovou čeká olympijská derniéra: Tělo jede už roky na maximum

Představili jí jako úřadující olympijskou vítězku, ale skifařka Mirka Topinková Knapková nakonec o medaile nepojede. Nepostoupila ze semifinále a finále B bude nejspíš poslední olympijský závod její kariéry.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mirka Topinková Knapková

Mirka Topinková Knapková | Zdroj: Reuters

„Už po Pekingu jsem říkala, že budu končit, a jsem v Riu. Ale nemyslím si, že bych zvládla další olympiádu. To už asi ne,“ přiznává Mirka Topinková Knapková, že Tokio 2020 už bude nejspíš bez ní.

Až dnes odjede finále B, pak má jasno, jak to bude s její kariérou dál. „Dám si volnější rok a dál to bude podle toho, jak nasbírám síly. Za ty roky se cítím hodně unavená, tělo jede na maximum už několik let,“ říká 35letá skifařka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vlastní tělo už dává Mirce Topinkové Knapkové už několik let najevo, že je čas zvolnit

„Po Londýně jsem měla se zranění a poslední 4 roky jsem vlastně bojovala se zdravím. Ať už to byly achilovky, problémy se zády a další signály, že tělo není v pohodě. Možná bych ho měla víc poslouchat,“ přemýšlí.

V zápřahu vrcholového sportovce logické, že se tělo prostě opotřebuje, a tak se nabízí řešení, které chce stále ještě úřadující olympijská šampionka zvolit – restart.

Mrzí mě to, ale dala jsem do toho všechno, říká vyřazená skifařka Knapková Topinková

Číst článek

„Spousta zahraničních sportovců si dává rok, kdy třeba nezávodí. Nevím, jestli si to normální člověk dokáže představit, ale dělat vrcholový sport je dost velká dřina. Člověk jezdí tréninky na maximum. Třeba letos v zimě jsem byla tak hotová, že jsem měla stavy, kdy jsem jen koukala do stropu,“ usmívá se.

Ještě než Mirka Topinková Knapková zakončí svou olympijskou kariéru, čeká ji finále B a bude se chtít rozloučit tím nejlepším možným umístěním. Na lepší než sedmé místo celkově ale už nedosáhne.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme