Nebyl to můj nejlepší závod, ale medaile se počítá, říká bronzový skifař Synek

Skifař Ondřej Synek získal třetí olympijskou medaili na třetích hrách po sobě. Ke dvěma stříbrům z Pekingu a Londýna přidal tentokrát bronz z Ria de Janeira. Českého veslaře porazili Novozélanďan Drysdale a Chorvat Martin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Synek (vpravo) po převzetí olympijské medaile

Ondřej Synek (vpravo) po převzetí olympijské medaile | Zdroj: Reuters

V dnešním olympijském závodě jste získal třetí místo. Co vás bolí více – svaly, nebo fakt, že to není zlato?

Je to medaile, ta se počítá. Teď mě bolí úplně všechno. Dneska to nebyl z mojí strany úplně nejlepší závod, ale nedá se nic dělat – soupeři byli lepší. Asi 250 metrů před cílem jsem si myslel, že bych mohl zkusit dostihnout Chorvata, protože se mi zdálo, že trochu kape, ale nakonec se ještě rozjel a málem to vyhrál.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Ondřejem Synkem po finále OH mluvil reportér ČRo František Kuna

S jakou taktikou jste šel do závodu?

Taktika byla jet na špici a snažit se pak jet v konci co nejlépe. Už od startu jsem se ale nemohl dostat do tempa, neměl jsem na to dneska nohy, takže jsem rád, že jsem byl třetí. Myslím, že je to úspěch. Je to dvanáctá medaile v řadě, dvanáct let jezdím finále, takže jsem rád.

Bronz jste na olympiádě vybojoval poprvé, před tím jste dvakrát smolně získal stříbro. Jak vám chutná bronzová medaile?

Nevím, jestli ta druhá místa byla smolná, protože si myslím, že každá medaile se počítá a z olympiády zvlášť. Jsem rád, že jsem tady vůbec mohl být. Na jaře mi řekli, že mám zlomený obratel a myslel jsem si, že tuto sezonu ani nedám. Nakonec, s pomocí fyzioterapeutů, za což bych jim chtěl poděkovat, se to dalo nějak do kupy, takže jsem mohl trénovat.

Na začátku olympiády tady na kanálu hrozně foukalo. Věřil jste, že se ta regata vůbec dokončí?

Nepředpokládal jsem, že tady bude uragán 14 dní v kuse. Dneska zase foukalo trošku z boku a byly vlnky, ale měli to všichni stejné.

František Kuna, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme