Řidiči stáli v kolonách na D1 až hodinu. Dělníci opravovali úsek u Velké Bíteše

Dlouhé kolony komplikovaly dopravu na D1 u Velké Bíteše. Silničáři v sobotu začali mezi 162. a 168. kilometrem opravovat další úsek dálnice. Provoz byl v každém směru sveden do jednoho jízdního pruhu. Řidiči museli počítat s velkým zdržením hlavně ve směru z Brna na Prahu. V neděli už má být provoz v místě klidnější.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dálnice (ilustrační foto)

Dálnice (ilustrační foto) | Foto: Milan Kopecký | Zdroj: Český rozhlas

„Ve směru od Brna na Prahu byla kolona téměř 10kilometrová, zdržení bylo kolem hodiny. V opačném směru byla kolona zhruba půl kilometru a zdržení bylo do 10 minut,“ sdělil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

Dělníci na dálnici D1 celý den instalovali dočasná svodidla a přechodné dopravní značení. Provoz proto svedli do jednoho pruhu v každém směru. „Jedu dvě hodiny od Velkého Meziříčí. Kolik je to kilometrů a jedu dvě hodiny,“ popisoval pan Josef, kterému se navíc na dálnici porouchalo auto.

Silničáři k večeru v obou směrech zprovoznili dva pruhy. Situace se následně zlepšila a kolony postupně zmizely.

Modernizace první poloviny dálnice D1 v úseku Velká Bíteš - Devět křížů potrvá do konce letošní stavební sezony, tedy jak počasí dovolí.

ČRo, Michal Malý, Ondřej Látal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme