Badmintonistka Gavnholt prohrála v Riu i druhý zápas a na turnaji končí

Badmintonistka Kristína Gavnholt prohrála v druhém utkání v základní skupině olympijského turnaje s Jing Yi Tee z Malajsie 20:22, 15:21. Po druhé porážce se tak sedmadvacetiletá česká reprezentantka s Riem de Janeirem loučí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Badmintonistka Kristína Gavnholt

Badmintonistka Kristína Gavnholt | Foto: Český olympijský výbor

Gavnholt podlehla v úvodním utkání Japonce Akane Jamagučiové, a pokud chtěla pomýšlet na postup ze skupiny, musela proti Jing Yi Tee uspět.

Malajsijka byla coby 29. hráčka světa žebříčkovou favoritkou, ale velkou šanci na zisk prvního setu měla o dvacet míst hůře postavená Gavenholt.

Za stavu 20:18 však nevyužila po opatrné hře ani jeden setbol a soupeřka čtyřmi body otočila.

Slovenskou rodačku Gavnholt, kterou trénuje její dánský manžel Anders, však nevydařená koncovka nezlomila. Úvod druhého setu jí vyšel, dostala se do šestibodového náskoku 11:5 a vedla ještě 12:8. Pak ale začala chybovat, Jing Yi Tee se vrátila do zápasu a pětibodovou šňůrou otočila.

Gavnholt svůj druhý zápas prohrála za 42 minut a skončí v tříčlenné skupině poslední, přičemž do vyřazovací fáze postupují jen vítězky a dvě nejlepší hráčky z druhých míst. Při třetí olympijské účasti tak česká reprezentantka, dříve známá pod dívčím jménem Ludíková, poprvé nezaznamenala výhru.

Druhý zápas ve skupině dnes odehraje ještě Petr Koukal, jehož soupeřem bude Japonec Šo Sasaki.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme