Bolt v úvodním kole hladké stovky nezaváhal. Postoupili i další favorité

Druhým dnem v sobotu pokračuje v olympijském Riu program atletických soutěží. V akci se dnes poprvé představil v rozběhu na 100 metrů sprinter Usain Bolt, který s přehledem ovládl svůj běh a bez problémů postoupil do dalších bojů. Do semifinále se dostali i další favorité, kterými jsou například Justin Gatlin či Yohan Blake.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Usain Bolt v Riu vykročil za obhajobou zlata na stovce

Usain Bolt v Riu vykročil za obhajobou zlata na stovce | Zdroj: Reuters

Hlavní kandidát na zlato v nejsledovanějším atletickém klání her - hladké stovce mužů - Usain Bolt vykročil za dalším olympijským triumfem bez problémů, když v čase 10,07 pohodlně ovládl svůj rozběh.

Vedle Bolta do dalších kol postoupili i další kandidáti na cenné kovy. Mezi nimi nechybí ani Američan Justin Gatlin, jenž ve druhém rozběhu zaznamenal čas 10,01 a stal se tak vůbec nejrychlejším mužem úvodního kola.

Během páté disciplíny sedmiboje žen se v sobotním dopoledním programu na dráze objevily i Češky Eliška Klučinová a Kateřina Cachová. Zatímco první jmenovaná v dálce skočila do vzdálenosti 608 centimetrů, druhé z nich dálka nevyšla podle představ, když si připsala výkon 591 centimetrů.

V průběžném pořadí patří Cachové s 4495 body 20. místo, Klučinová na ni ztrácí jeden bod. První místo před posledními dvěma disciplínami okupuje Nafi Thiemová s pětibodovým náskokem před Jessicou Ennisovou-Hillovou.


Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme