Teď budu profesionální odpočívač, plánuje po posledním zápase kariéry badmintonista Koukal

Většina českých sportovních fanoušků si ho bude už navždy pamatovat, jak v holínkách přivádí na slavnostní zahájení olympijských her v Londýně 2012 českou výpravu. Badmintonista Petr Koukal přitom ani letos na Hrách nechyběl. V brazilském Riu ale po druhé porážce ztratil šanci na postup ze skupiny a následně prohlásil, že jeho dny sportovní kariéry jsou definitivně sečteny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Koukal

Petr Koukal | Zdroj: ČTK

Po druhé porážce na olympijském turnaji končíte. Je to pro vás zklamání?

Rozhodně ano. Pevně jsem doufal i za stavu 10:19 ve třetím setu, že to dokážu ještě otočit. Teď je to velké zklamání.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Petrem Koukalem po jeho posledním zápase kariéry mluvil reportér ČRo Michal Jurman

Jak celkově hodnotíte vaše dva zápasy ve skupině? Dnes jste vlastně hrál proti čtvrtfinalistovi londýnského turnaje…

Sasaki, i když není na žebříčku tolik vysoko, tak především v posledním půlroce porazil v několika zápasech hráče z top 5, takže jsem věděl, že to nebude jednoduché. Na druhou stranu je ještě starší než já, takže je to škoda. Věřil jsem, že proti němu bude šance o něco větší, i když je to levák a jeho hra mi vůbec nesedí. V předchozím duelu s Ousephem mluvila předzápasová bilance 1:5 jasně a to, že je hráč světové patnáctky, také hrálo pro něj.

Před turnajem jste avizoval, že po olympiádě ukončíte kariéru. Bylo to tedy vaše poslední utkání?

Říkám to nerad, ale bylo. Doufal jsem, že bude vítězné, protože ne každému sportovci se to povede. Systém olympijského turnaje umožňuje, že bych teoreticky nemusel vyhrát olympiádu a přitom vyhrál poslední zápas. Bohužel se mi to ale nepovedlo.

Co budete dělat po sportovní kariéře?

Chtěl bych říct, že budu profesionální odpočívač. Minimálně ale pro následující čtyři měsíce ano. Budu se věnovat odpočinku a mým nadačním aktivitám kolem STK pro chlapy a mého fondu. Sportovně mě čekají jen velké rozlučky, kde se budou hrát exhibiční utkání. Chci se také věnovat aktivitám, které jsem nemohl posledních dvacet let dělat.

Jedná se o kolo s kamarády, s Gábinou (manželkou, pozn. red.) chci vycestovat na její závody a soustředění. Těším se také na to, že si prakticky kdykoliv budu moci zajít na pivo, aniž bych musel sledovat, kdy hraju další turnaj.

Michal Jurman, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme