V New Yorku byl zavražděn imám a jeho spolupracovník z mešity

Imám jedné z newyorských mešit byl v sobotu zastřelen spolu se svým blízkým spolupracovníkem za denního světla, cestou z odpoledních modliteb. Informovala o tom dnes agentura AP. Policie motiv činu nezná. Zatím nejsou podle ní žádné důkazy, že oběti byly zabity kvůli své víře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Portrét muže, který by podle newyorské policie mohl být vrahem imáma Mauláma Akondžího a jeho pomocníka

Portrét muže, který by podle newyorské policie mohl být vrahem imáma Mauláma Akondžího a jeho pomocníka | Zdroj: ČTK

Pětapadesátiletý imám mešity Mauláma Akondží, původem z Bangladéše, přišel do New Yorku před dvěma lety. On a jeho čtyřiašedesátiletý spolupracovník Thara Uddín byli usmrceni kulkou zezadu do hlavy krátce poté, co opustili mešitu v Ozone Park ve čtvrti Queens.

Podle policie záznamy bezpečnostních kamer svědčí o tom, že k nim zezadu přistoupil muž v tmavém tričku, začal střílet a ihned po činu se ještě se zbraní v ruce dal na útěk. V souvislosti se zločinem dosud nebyl nikdo zadržen.

Zmíněná mešita slouží komunitě bangladéšských přistěhovalců. Zavražděný imám byl podle věřících "skvělý, mírumilovný člověk". Jeden z věřících, který ji navštěvuje, uvedl, že členové komunity byli v poslední době terčem nepřátelského chování, mimo jiné nadávek.

I podle dalších místních muslimů může zločin souviset s náboženskou nesnášenlivostí. "Necítíme se v tuto chvíli bezpečně. Ohrožuje to nás osobně i naši budoucnost, nemůžeme se teď po čtvrti volně pohybovat, chceme spravedlnost," řekl televizní stanici CBS jeden z věřících.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme