Čeští juniorští hokejisté poprvé v historii ovládli prestižní Memoriál Ivana Hlinky

Český juniorský hokej získal výrazný úspěch. Hráči do 18 let totiž - vůbec poprvé v historii - ovládli prestižní Memoriál Ivana Hlinky. Ve finále juniorského turnaje, označováného jako neoficiální mistrovství světa, porazili v sobotu večer favorizované Američany 4:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Memoriál Ivana Hlinky

Memoriál Ivana Hlinky | Foto: Jakub Ptáček

Na Memoriálu Ivana Hlinky, jenž se v posledních letech odehrává v Břeclavi a v Bratislavě, se tradičně utkávají juniorští hráči největších hokejových velmocí a nejinak tomu bylo i letos. V minulosti se zde představili například i Sidney Crosby, Jevgenij Malkin nebo Steven Stamkos.

Češi základ svého úspěchu položili již ve skupině, ve které po výhrách nad Švýcary a Finy nestačili pouze na juniory USA, díky čemuž si zajistili účast v semifinále.

V něm narazili na Švédy, kteří sice byli střelecky aktivnější než domácí hokejisté, nicméně duel nakonec muselo za stavu 1:1 rozhodnout až prodloužení, na jehož konci vítěznou branku vstřelil Jakub Galvas.

Ve finále na české hokejisty čekali hráči z USA. Američané v utkání sice dvakrát vedli, ale ani to jim nakonec nestačilo, když svěřenci Václava Varadi dokázali duel otočit na konečných 4:3 a oslavit tak triumf na sledovaném turnaji. O zlatou trefu se sedm minut před koncem základní hrací doby postaral Ondřej Machala, kterému se podařilo využít pětiminutovou přesilovku.

Třetí místo zajistili hráči Ruska, když v zápase o bronz porazili Švédsko.

Až páté místo zbylo na historicky nejúspěšnější Kanadu, která ovládla předchozích osm ročníků.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme