Hradecká se Štěpánkem zvládli duel o bronz a získali pro Česko další tenisovou medaili

Česko na olympiádě v Riu slaví třetí bronzovou medaili v tenise. Lucie Hradecká s Radkem Štěpánkem dnes totiž v duelu o bronz ve dvou setech porazili indický pár Mirzaová, Bopanna a dosáhli na cenný kov ve smíšené čtyřhře. Zatímco Hradecká získala již svou druhou olympijskou medaili, 37letý Štěpánek se raduje ze svého největšího olympijského úspěchu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Štěpánek s Lucií Hradeckou

Radek Štěpánek s Lucií Hradeckou | Zdroj: ČTK

Český pár hned od úvodu podával výrazně lepší výkon než ve včerejším semifinále a především na začátku nedával Indům moc šancí.

Oproti předpokladům nebyla na Hradecké znát únava z přetěžkého programu, který v posledních dnech absolvovala, a dařilo se i Štěpánkovi.

Indická dvojice si bod připsala až v šesté hře první sady, to však bylo ze strany Asiatů v úvodním setu vše, když následně již Češi doservírovali první dějství do úspěšného konce.

Na brejk české duo nečekalo dlouho ani ve druhém setu, jenže hned vzápětí o svůj servis přišel i Štěpánek a Indové rychle srovnali.

Hradecká se Štěpánkem vypadli v semifinále mixu, nestačili na Američany

Číst článek

Mirzaovou a Bopannu tento dílčí úspěch evidentně nabudil, když se posléze ujali vedení 3:1. Český pár se však nenechal rozhodit a brzy opět vyrovnal průběžné skóre střetnutí o bronz.

Klíčový moment přišel za stavu 5:5, kdy si Mirzaová prohrála svůj servis a nabídla Čechům důležitý brejk. Hradecká poté příležitost doservírovat utkání do vítězného konce neprováhala, takže se společně se svým kolegou Štěpánkem mohla začít radovat z bronzu.

Český tenis tak získal druhou olympijskou medaili ve smíšené čtyřhře v historii. Štěpánek s Hradeckou navázali na 96 let starý úspěch Ladislava Žemly a Milady Skrbkové, kteří vybojovali na olympiádě v Antverpách bronz.

Finále mixu ovládli Matteková-Sandsová a Sock, bronz v singlu bere Nišikori

V dalším programu tenisového olympijského turnaje se rozhodlo i o držitelích dalších medailí. V mixu se si zlato zajistili Matteková-Sandsová se Sockem, kteří v super tie-breaku pokořili své krajany Venus Williamsovou a Rama. Starší ze sester Williamsových tak pátou olympijskou medaili nezískala.

Šanci na další olympijský kov neužil ani Rafael Nadal, který v duelu o třetí místo ve třech setech nestačil na Japonce Keia Nišikoriho.

Lucie Hradecká a Radek Štěpánek | Foto: ČRo Jaroslav Plašil

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme