Vyhrávat za Česko je nejvíc, přiznává po zisku bronzu v mixu Štěpánek

Český tenis se z olympijských her v Riu vrátí se třemi medailemi, i ta třetí je bronzová a v mixu ji získali Lucie Hradecká a Radek Štěpánek po vítězství nad indickým párem Mirzaová, Bopanna. Po zápase bylo české dvojici doslova do zpěvu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Hradecká a Radek Štěpánek slaví olympijský bronz

Lucie Hradecká a Radek Štěpánek slaví olympijský bronz | Zdroj: ČTK

Vybojovali jste bronzovou medaili. Co tomu říkáte?

Lucie Hradecká: Je super, že se povedlo ve všech disciplínách, vyjma mužského singlu, dosáhnout na medaili. Všichni ji máme navíc ve stejné barvě. Na to, že jsme až do poslední chvíle nevěděli, jestli se dostaneme do hry, je to úžasné. Je to skvělý pocit.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Radkem Štěpánkem a Lucií Hradeckou po zápase o bronz mluvil reportér ČRo Jaroslav Plašil

Radek Štěpánek: Škoda že je to jenom jednou za čtyři roky. Jsem rád, že mi Lucka trošku zbrzdila cestu do Tokia a že na to nebudu muset dávat takový tlak. Skříň se mi krásně plní – bronzová medaile z olympiády a Davis Cup jsou mými nejcennějšími úspěchy, protože si myslím, že krásnější emoce než vyhrát za naši zemi prostě neexistují. I když jsem vyhrál grandslam, tak vítězství za naši zemi je nejvíc.

Není to ale tak, že by Lucie Hradecká vaší cestu do olympijského Tokia zastavila?

RŠ: To v žádném případě! Myslím, že mě naopak namotivovala, abychom v Tokiu zlepšili barvu toho kovu.

Hradecká se Štěpánkem zvládli duel o bronz a získali pro Česko další tenisovou medaili

Číst článek

To je velká výzva, nemyslíte Lucie?

LH: Ano, je to zajímavá výzva. Popřemýšlím o tom.

Co myslíte, že vás dostalo k bronzu? Museli jste toho překonat dost…

LH: Hlavně ty poslední dva dny byly hrozně náročné. Celý turnaj jsme vlastně odehráli ve dvou dnech, když se to tak vezme. Byl to tedy takový víkendový turnaj, podobný, jaké jsme měli v dětství. Bylo to strašně náročné. Jsem strašně ráda, že se to povedlo, protože kdybychom prohráli, tak bych byla asi hodně zlomená vzhledem k tomu, že jsem byla čtvrtá v deblu.

RŠ: Nedá se to popsat. Ta cesta byla hrozně strastiplná, protože pár týdnů zpátky pro mě olympiáda v podstatě půl dne neexistovala. Pak jsem se sem dostal a nevěděli jsme, jestli budu hrát mix – čekalo se do poslední chvíle a teď máme medaili. Česko hlavně bude mít další bronz, což je na tom to nejkrásnější. Těším se na všechno, co teď přijde.

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme