Eva Vrabcová Nývltová trénuje v olympijské vesnici. Trať maratonu zmapoval manžel

Atletka Eva Vrabcová Nývltová se chystá na svůj premiérový start na letní olympiádě. Bývalá běžkyně na lyžích absolvuje v Riu de Janeiru maraton. Před dnešním závodem trénovala v olympijské vesnici a jejím okolí, trať nechala projít svého manžela.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Běžkyně Eva Nývltová Vrabcová.jpg

Běžkyně Eva Nývltová Vrabcová.jpg | Foto: Český olympijský výbor

„Manžel mě na trať neposlal. Jsem ráda, protože tam nakonec strávil 6 hodin. To by před závodem nebylo ideální,“ říká Eva Vrabcová Nývltová před svým prvním startem na letních olympijských hrách.

Možná je risk se na trať ani nepodívat. Eva Vrabcová Nývltová si ale je jistá, že se od manžela vše podstatné dozví a při ostrém závodě ji nic nepřekvapí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Eva Vrabcová Nývltová uvidí při maratonu trať vůbec poprvé. Prohlídku obstaral manžel

„První nepoběžím, takže uvidím, kam poběžím. Bude to po rovině a myslím, že tam není nic, co by mě extra překvapilo. Kdyby jo, Martin by mi to řekl. Nemyslím si, že by tam bylo něco zapeklitého a kilometry jsou značené, takže budu vědět, jak daleko je do cíle,“ usmívá se.

Trénink Evy Vrabcové Nývltové v Riu vypadá jako běh mezi paneláky s tím rozdílem, že z oken a lodžií visí státní vlajky. Česká atletka běhá v olympijské vesnici a občas vyběhne i za plot.

„Po vesnici běhám ráno a teď manželovi půjčujeme kolo a jdeme kroužit kolem řeky nebo silnice. Pak jdeme zpátky sem, není to žádná zábava,“ svěřuje se žena, která kvůli atletice přerušila lyžařskou kariéru.

Při běhání ve vesnici Eva Vrabcová Nývltová samozřejmě potkává i své soupeřky, a je ráda, že ji jako běžkyni na lyžích, která třikrát startovala na zimních olympijských hrách, vzaly mezi sebe.

„Pousmějeme se na sebe, že tu kroužíme. Jedna holčina založila facebookovou skupinu a přidala mě do ní. Psala, jestli nepůjdeme nějaký společný běh. Nemohla jsem, ale jsme domluvení na společný oběd. Bude to pro mě naprosto nová zkušenost – sednout si se soupeřkami a přátelsky si popovídat, to rozhodně neznám,“ dodává Eva Vrabcová Nývltová

Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme