Nechutná a zkorumpovaná, napadl Trump média. Nadržují podle něj Clintonové

Republikánský prezidentský kandidát Donald Trump v neděli znovu napadl média. Mohou podle něj za to, že prohrává v průzkumech se svou demokratickou soupeřkou Hillary Clintonovou. Trump tak podle agentury AP přiznal, že by ho ve volbách mohla čekat porážka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump

Republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump | Zdroj: Reuters

Miliardář Donald Trump viní „nechutná" média v čele s listem The New York Times z překrucování svých slov a z nadržování protikandidátce Hillary Clintonové.

„Kdyby o mě nechutná a zkorumpovaná média informovala čestně a nevkládala falešné významy do slov, která říkám, vedl bych nad Hillary o 20 procent," napsal Trump na twitteru.

„O mých shromážděních nikdy neinformují tak, jak se má. Nikdy se nezmíní o skutečném poselství a nikdy neukážou, kolik tam je lidí ani jak jsou nadšení," následoval další komentář na sociální síti.

Republikánský prezidentský kandidát tím podle AP přiznal, že v boji s Clintonovou nevyhrává a že by ho v listopadových volbách mohla čekat velká porážka.

Donald Trump naznačil, že by vlastníci zbraní mohli zastavit Hillary Clintonovou

Číst článek

Od Trumpu se navíc s každým kontroverzním výrokem odvracejí další významní republikáni. Miliardář nedávno například řekl, že Obama a Clintonová v podstatě založili Islámský stát.

Zvláště nabroušený je Trump na americký list The New York Times, který v sobotu zveřejnil článek, podle kterého se Trumpova kampaň hroutí a sám kandidát je vyčerpaný a otrávený.

Demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová | Foto: Reuters

Trump reagoval slovy, že „ten list půjde k čertu". Naznačil také, že by mu mohl odejmout volný přístup na své akce.

Velká skupina republikánů tento týden vyzvala vedení strany, aby upustilo od Trumpovy podpory. Politici poukazovali na podle nich sporné, neuvážené a nekompetentní výroky jejich stranického kandidáta a na jeho rekordní nepopularitu.

Skupina se pokouší vedení strany přesvědčit, aby místo podpory Trumpa v boji o Bílý dům poskytlo pomoc republikánským kandidátům usilujícím o zvolení do Kongresu.

Clintonová je zakladatelka Islámského státu, měla by od nich dostat cenu, řekl Trump

Číst článek

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme