Murray porazil Del Potra a obhájil olympijské zlato z Londýna

Britský tenista Andy Murray porazil ve finále olympijského turnaje v Rio de Janeiru Argentince Juana Martína Del Potra 7:5,4:6,6:2 a 7:5. Obhájil tak zlato z olympiády v Londýně, kde si poradil s Rogerem Federerem. Hráči strávili na kurtu více než čtyři hodiny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brit Andy Murray zvítězil v olympijském turnaji a obhájil zlato z Londýna

Brit Andy Murray zvítězil v olympijském turnaji a obhájil zlato z Londýna | Zdroj: Reuters

Britovi se jako prvnímu tenistovi v historii podařilo obhájit olympijské zlato ve dvouhře a podle jeho slov to byl jeden z nejtěžších zápasů, ve kterém bojoval o velký titul.

Del Potro si polepšil, jelikož v Londýně byl bronzový. A přestože finálové utkání prohrál, tak si olympijský turnaj užil. „V kariéře jsem ještě nic hezčího nezažil. Každý sportovec odevzdá všechno, aby tady mohl být. Mít olympijskou medaili na krku je snem každého sportovce. A mít dvě je mnohem víc než sen,“ řekl.

Hráči se v zápase přetahovali o každý balón a k vidění bylo i patnáct brejků. Murray brejknul Del Potra hned ve druhém gemu první sady. Brit sice následně prohrál svůj servis, ale potom zase brejknul Argentince a byl ve vedení 3:1. Del Potro se ale do zápasu vrátil a dokázal srovnat na 5:5. Murray ale nakonec v prvním setu zvítězil 7:5.

Ve druhé sadě ztratil Murray hned první servis a Argentinec se dostal do vedení 2:0. Potom už si oba hráči svá podání udrželi a Del Potro srovnal na 1:1 na sety. V celé sadě jej držela vysoká úspěšnost prvního podání a forhend.

Třetí sada začala vyrovnaně, oba hráči si udrželi podání až do šestého gemu, kdy Murray brejknul Del Potra a získal tak druhý vítězný set. Argentinec vypadal trochu unaveně, ale ve čtvrtém setu ještě zabojoval.

Jak Murray, tak Del Potro si prohráli první dvě podání. Argentinec potom vedl 5:3, ale k setbolu se neprobojoval. Poslední čtyři gemy vyhrál Brit a zvítězil 3:1 na sety.

Del Potro se na kurt vrátil po opakovaných operacích a finálový soupeř jeho výkon velmi ocenil. „Zaslouží si za to velké uznání a měl by být velmi hrdý, protože to není jednoduché,“ řekl Murray.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme