V Kolíně nad Rýnem se střílelo, podle policie šlo spíše o hádku než o organizovaný útok

Německá policie pátrá po dvou pachatelích, kteří v Kolíně nad Rýnem zaútočili na jednoho muže. Napadli ho noži a sekyrami. Podle policie vše zatím nasvědčuje tomu, že to nebyl teroristický útok, ale šlo spíše o vyhrocený spor.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kolín nad Rýnem v noci

Kolín nad Rýnem v noci | Foto: CC0 Public domain, Fotobanka Pixabay

Čtyři pachatelé nejprve na ulici v centru města muže napadli a pobodali nožem, poté na něj vytáhli sekeru. Když se jim snažil utéct a ujet autem, začali po něm střílet. Informuje o tom německý list Kölner Express, podle kterého se policie o incidentu dozvěděla od svědků na místě.

Osamocený muž byl zraněn nožem do stehna a z místa se pak snažil ujet v automobilu. Útočníci po něm vystřelili, ale zasáhli pouze auto. Řidič o pár stovek metrů dál narazil na policejní hlídku, policisté pak poblíž místa činu dva podezřelé zadrželi, dva jsou dosud na útěku.

Policie se domnívá, že šlo spíše o vyhrocenou hádku než o organizovaný útok. Nicméně Německo je ve zvýšené pozornosti vzhledem k tomu, že v červenci zažilo během jednoho týdne rovnou čtyři útoky.

V polovině července mladý Afghánec zaútočil sekerou ve vlaku do bavorského Würzburgu, několik lidí zranil. Pár dní poté osmnáctiletý Němec íránského původu zastřelil v Mnichově devět lidí, 27 zranil. Podle policie nebyl napojený na mezinárodní terorismus, měl prý psychické problémy.

Poté následoval útok v Bádensku-Württembersku, kde syrský migrant zabil mačetou na autobusovém nádraží jednu ženu. A na konci měsíce se v Ansbachu odpálil u vstupu na hudební festival Syřan. Byl to neúspěšný žadatel o azyl a hlásil se k takzvanému Islámskému státu.

ČTK, Pavlína Nečásková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme